Wijn & Bubbels

De 5 lekkerste prosecco-cocktails: bubbels met een twist

21 jun , 2025  

Prosecco is niet alleen heerlijk om puur te drinken, maar vormt ook de perfecte basis voor feestelijke cocktails. Of je nu een zomerse borrel organiseert of gewoon zin hebt in iets bijzonders: deze vijf cocktails brengen gegarandeerd sfeer in je glas.

1. Bellini – de klassieke Italiaanse charmeur

De Bellini is een elegante cocktail die zijn oorsprong vindt in Venetië. Hij combineert prosecco met perzikpuree voor een zachte, fruitige smaak.

Ingrediënten:

  • 100 ml prosecco
  • 50 ml perzikpuree (liefst vers)

Bereiding: Schenk de perzikpuree in een champagneglas en vul aan met gekoelde prosecco. Roer zachtjes en serveer direct.

2. Aperol Spritz – bitterzoete verleiding

Een van de populairste prosecco-cocktails wereldwijd. Fris, bitter en perfect voor op een zonnig terras.

Ingrediënten:

  • 60 ml Aperol
  • 90 ml prosecco
  • 30 ml bruiswater
  • Sinaasappelschijfje en ijs

Bereiding: Vul een groot wijnglas met ijs. Voeg Aperol, prosecco en bruiswater toe. Garneer met een schijfje sinaasappel.

3. Hugo – zomers en bloemig

Deze cocktail uit Zuid-Tirol is licht, verfrissend en heeft een subtiele hint van vlierbloesem.

Ingrediënten:

  • 100 ml prosecco
  • 20 ml vlierbloesemsiroop
  • 30 ml bruiswater
  • Verse munt en limoen

Bereiding: Doe muntblaadjes en een schijfje limoen in een glas met ijs. Voeg de siroop toe, schenk prosecco en bruiswater erbij. Roer voorzichtig.

4. French 75 – stijlvol met een kick

Een klassieke cocktail met een vleugje pit dankzij gin en citroen, afgewerkt met prosecco voor een feestelijke touch.

Ingrediënten:

  • 30 ml gin
  • 15 ml citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 60 ml prosecco

Bereiding: Shake gin, citroensap en suikersiroop met ijs. Zeef in een champagneglas en top af met prosecco.

5. Rossini – de rode Bellini

Een fruitige variant op de Bellini, maar dan met aardbeien. Perfect voor wie van zoet houdt.

Ingrediënten:

  • 50 ml aardbeienpuree
  • 100 ml prosecco
  • Verse aardbei ter garnering

Bereiding: Schenk de aardbeienpuree in een gekoeld glas en vul aan met prosecco. Roer zachtjes en garneer met een aardbei.

Liever alcoholvrij?

Frozen Bellini (alcoholvrij) – zomers en verfrissend

Deze mocktail is geïnspireerd op de klassieke Bellini, maar dan zonder alcohol. Door bevroren perzik en bruisend water te combineren, krijg je een verfrissende slush-achtige cocktail die net zo feestelijk aanvoelt als het origineel.

Ingrediënten (voor 4 glazen):

  • 250 g bevroren perzikstukjes
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel honing (optioneel, naar smaak)
  • Bruisend water of alcoholvrije prosecco
  • Verse munt en partjes perzik ter garnering

Bereiding: Doe de bevroren perzik, limoensap en honing in een blender en mix tot een gladde puree. Verdeel het mengsel over de glazen tot halverwege. Vul aan met bruisend water of een alcoholvrije prosecco. Roer voorzichtig en garneer met munt en een partje perzik.

Proost op creativiteit

Met deze zes cocktails geef je prosecco een verrassende draai. Ze zijn eenvoudig te maken, maar zorgen voor een groots effect. Of je nu houdt van fruitig, bloemig of een tikje bitter: er zit voor iedereen iets tussen.

, , , , , , ,



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.