Auto & Motor

5 tips voor het onderhouden van jouw auto

24 aug , 2018  

Een auto is voor velen een belangrijk vervoersmiddel om op het werk en andere bestemmingen te komen. Maar een auto vereist ook regelmatig onderhoud om in goede conditie te blijven. Hier vind je 5 tips waar je op moet letten.

Motorolie
Je motor is het kloppende hart van de auto. Teveel of te weinig olie is slecht voor de levensduur. Controleer dus regelmatig het oliepeil om motorschade te voorkomen. Volg ook altijd de richtlijnen voor het verversen van de olie, dit kan vaak in combinatie met een grote of kleine beurt.

Filters
Zorg dat de interieur- en geurfilters op tijd vervangen worden volgens het boekje. Dit voorkomt nare geuren in de auto, maar ook voorkom je dat de ramen beslaan. Deze filters zorgen voor een zuivere lucht in de auto.

Remsysteem
Laat regelmatig het remsysteem controleren op juiste werking. Dit betekent de remblokken, remschijven en olie. Doe dit liever te vaak dan te weinig, wanneer de remmen niet optimaal werken kan dit sneller leiden tot ongelukken. Er zijn geen vaste richtlijnen of kilometers hoelang de onderdelen meegaan. Wel hebben veel remblokken een piep indicator wanneer deze bijna op zijn. Als je wat hoort, is dat dus het moment om naar de garage te gaan en het te laten controleren.

Airconditioning
De airconditioning is niet alleen lekker dankzij de koeling in de zomer, maar zorgt ook ervoor dat de ramen snel ontvochtigen. Het beste kan je de airco alle seizoenen laten werken. Zo voorkom je uitdroging en lekkages in leidingen. Laat door een professional ook jaarlijks controleren of er nog voldoende koudemiddel is. Zo voorkom je schade aan de aircopomp.

Banden
Het is ook zeer belangrijk om met de juiste banden te rijden met het juiste profiel. Met zomerbanden hou je goede grip wanneer het hard heeft geregend, met winterbanden hou je een betere remafstand wanneer het glad is door bevriezing. Je kunt autobanden kopen op bandenjager.nl, voor de beste veiligheid op de weg kies je voor zowel zomer- als winterbanden.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.