Auto & Motor

Een beschut plekje voor jou én voor je auto

18 jul , 2021  

In ons kikkerlandje weet je nooit wat voor weer het wordt. Het ene moment schijnt de zon volop, het volgende moment valt de regen met bakken uit de hemel. En alles wat daar tussenin zit natuurlijk. Best vervelend als je ervan houdt om buiten te zijn. Een veranda kopen is de oplossing. Dan kun je gewoon lekker buiten blijven zitten als er een spatje regen valt of er een guur windje opsteekt. Helemaal als je de veranda een beetje aankleedt met een fijne loungebank en verwarming installeert kun je ook op de wat koudere dagen genieten van je tuin. Ook je auto is geen fan van regen en kou. Het is slecht voor de lak en als het flink hagelt kunnen hagelstenen zelfs deuken in je carrosserie maken. Jij een veranda, je auto een van de carports van tuinmaximaal. Op die manier zijn jullie allebei optimaal beschermd tegen het wisselvallige weer in ons land. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen en plaatsen van een veranda en carport.

Veranda
Wanneer je het hele jaar door wilt genieten van de tuin is een veranda onontbeerlijk. Het is een verlengstuk van je huis en brengt sfeer in je tuin. Er zijn veel verschillende soorten hout om een veranda van te maken. Denk aan vurenhout, grenenhout, Lariks- en Douglashout. Elk hout heeft zijn eigen sfeer en kan naar keuze onbehandeld of behandeld geleverd worden. Om ervoor te zorgen dat het hout niet binnen de kortste keren gaat rotten is het verstandig om geïmpregneerd of gecoat hout te gebruiken voor je veranda. Zorg ervoor dat de stijl en het hout van je veranda past bij de rest van je huis en je tuin. Het is ook de moeite waard om te kijken of je de veranda en carport hetzelfde gevoel mee kunt geven zodat ze enigszins bij elkaar passen.

Carport
Met een carport zorg je ervoor dat de lak van je auto mooi blijft en je blijft droog als je van het huis naar je auto loopt en andersom. Daarnaast blijft je auto lekker koel tijdens een hete zomerdag. Een carport is echt een verlengstuk van je huis. Het geeft je woning net dat stukje extra, bovendien kan je er naast je auto ook een motor, scooter en fiets in kwijt. Carports zijn er ook in veel verschillende ontwerpen en materialen. Hout, aluminium, kunststof, beton of een combinatie daarvan. Het spreekt voor zich dat hout een meer natuurlijk uitstraling geeft terwijl aluminium strakker oogt. Het is maar net wat je smaak is.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.