Auto & Motor, Persberichten

Eenmalige kosten van de autoverzekering

22 nov , 2018  

Benieuwd naar de eenmalige kosten van de autoverzekering? Op het moment dat u een (nieuwe) autoverzekering afsluit kan er eenmalig sprake zijn van verschillende kosten. Verzekeraars hebben de vrijheid om deze kosten in rekening te brengen, waardoor ook de hoogte per verzekeraar kan verschillen.
Het is daarom de moeite waard om hier kritisch naar te kijken. U voorkomt daarmee dat u ineens voor extra kosten komt te staan, die u niet aan had zien komen. De bedragen zijn over het algemeen niet hoog, maar ze zijn wel van invloed op een uiteindelijk goedkope of toch minder goedkope autoverzekering.

Poliskosten en royementskosten
Er bestaan verschillende soorten eenmalige kosten bij een autoverzekering. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de poliskosten en aan de andere kant de royementskosten. De kosten voor de polis betaalt u op het moment dat u de verzekering afsluit. Het gaat om kosten die de verzekeraar in rekening brengt om de polis op te kunnen maken en u in het systeem te zetten.

Andersom maakt de verzekeraar ook kosten op het moment dat u de verzekering wilt opzeggen. Er is dan sprake van royementskosten. Tenminste, verzekeraars kunnen besluiten om u die in rekening te brengen. Het is de moeite waard om op voorhand goed naar de beide soorten mogelijke eenmalige kosten te kijken.

Vergelijken op premie en de kosten
Zodra u verzekeringen wilt vergelijken is het verstandig om goed te kijken naar zowel de dekking van de verzekering, de premie die u betaalt en uiteindelijk ook de kosten die u eenmalig in rekening worden gebracht.
Op die manier voorkomt u dat u voor vervelende verrassingen komt te staan. In plaats daarvan zorgt u ervoor dat u goed op de hoogte bent van wat u kunt verwachten. Uiteraard kunt u de verzekeraars op basis hiervan met elkaar vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken en vooral niet teveel te betalen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.