Auto & Motor

Jouw tweedehandsauto weer als nieuw

17 jan , 2020  

Heb je een tweedehandsauto gekocht, of heb je er misschien zelf eentje aangeschaft die al twee of meer vorige eigenaren heeft gehad? Gefeliciteerd! Je hebt als het goed is een auto in je bezit die er al heel wat veilige kilometers op heeft zitten, en waar jij hopelijk nog lange tijd plezier van kan hebben. Zeker als je een beetje goed voor hem of haar koopt.

Hij hoeft niet nieuw te zijn
Van een auto mag je, zeker gezien de aanschafprijs, verwachten dat hij heel wat jaren mee gaat. Een auto kopen die al ouder is dan vijf jaar, of misschien zelfs tien, is dus helemaal niet zo raar. Hij heeft als het goed is tenslotte nog heel wat jaren voor de boeg en is nog lang niet afgeschreven. Een prima keuze om een auto een tweede, derde of zelfs vierde leven te geven, zowel voor je portemonnee als voor de toekomst van onze planeet: waarom zou je een nieuwe auto laten maken, als er nog genoeg te koop staan die je nog heel wat kilometers op weg kunnen helpen?

In tegenstelling tot een gloednieuwe auto, kan een auto die al langer in gebruik is direct na aankoop soms wel wat kleine aanpassingen of reparaties nodig hebben. Niet omdat hij anders niet kan rijden, in dat geval heb je geen beste aankoop gedaan, maar wel om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier kunt hebben van je auto.

Een goede check zorgt voor langer rijplezier
Door je auto met een kritische blik te bekijken, kun je in de toekomst veel leed voorkomen. Natuurlijk heb je dit bij voorkeur al gedaan vóór je hem kocht, zodat je zeker weet dat je geen rammelende roestbak met haperende motor hebt aangeschaft. Maar ook na aankoop, wanneer je zeker weet dat er geen grote problemen zijn, kan een grondige check op kleine kwaaltjes geen kwaad.

Kijk bijvoorbeeld eens goed naar onderdelen die makkelijk vervangen kunnen worden, zoals de automatten. Zijn deze nog in goede vorm? Is dit niet het geval, of vind je het gewoon fijn om schone matten in je auto te hebben, dan kun je het beste nieuwe kopen. Het is mogelijk om automatten op maat te bestellen, zoals bij Just Carpets. Ook als je auto geen nieuw model meer is kunnen zij op basis van het type precies de matten leveren die perfect in je auto passen.

Ook doe je er goed om je auto goed te checken op beschadigingen in de lak. Werk je deze netjes weg, dan voorkom je dat vocht en vuil hun gang kunnen gaan en roest kunnen veroorzaken. Zo zorg je ervoor dat je auto een stuk langer meegaat zonder dure reparaties.

, , , ,



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.