Auto & Motor

Leaseauto’s maken autorijden toegankelijk

17 aug , 2021  

Een auto betreft een vervoersmiddel dat jou vrijheid biedt. Veel mensen vinden een auto dan ook onmisbaar in hun leven. Maar de aanschaf van een auto kan behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om een auto te leasen. Je hoeft in dat geval geen aankoopsom te betalen. Je huurt als het ware de auto van de leasemaatschappij. Leaseauto’s maken autorijden dus toegankelijk voor iedereen.

Auto van de zaak

Moet jij voor jouw werk regelmatig naar klanten toerijden? Dan is een lease auto zakelijk wellicht een uitkomst. Wanneer je veel zakelijke kilometers rijdt, is het fijn om een auto van de zaak te hebben. Heb je geen auto van de zaak? Dan zal je de ritjes naar klanten met jouw eigen auto moeten afleggen. Ondanks dat je hier waarschijnlijk wel een vergoeding voor krijgt, is dit toch minder plezierig. Je hebt namelijk met de afschrijving van jouw auto te maken. Het is dan ook logisch dat er in deze situaties vaak voor een leaseauto wordt gekozen. Door de toenemende vraag naar leaseauto’s neemt het aanbod toe. Hierdoor heb je de keuze uit allerlei verschillende leaseauto’s in diverse prijscategorieën.

Bijtelling betalen over privékilometers

Een zakelijke leaseauto is fijn voor jouw zakelijke kilometers. Maar hoe zit het dan vervolgens met jouw ritje naar de supermarkt in het weekend? En als je op autovakantie wilt, kan dit dan wel met jouw leaseauto? Een zakelijke leaseauto is in beginsel bedoeld voor het afleggen van zakelijke kilometers. Wil je toch ook privé met jouw leaseauto rijden? Dan zal je hiervoor bijtelling moeten betalen. De bijtelling auto berekenen kan online eenvoudig en snel. Je moet jouw auto ingeven. Om welk model gaat het en welke uitvoering is het? Daarnaast is ook het invullen van de beoogde contractduur van belang. Heb je alles ingevuld? Dan zal het netto maandelijks te betalen bedrag worden getoond.

Alle voordelen op een rijtje

Als je graag auto wilt rijden, heb je simpelweg twee keuzes. Je kunt ervoor kiezen om een auto te kopen. De auto wordt dan jouw eigendom. Maar het leasen van een auto behoort ook tot de mogelijkheden. De auto wordt in dat geval niet jouw eigendom, maar je huurt de auto van de leasemaatschappij. Als groot voordeel heeft een leaseauto dat je geen aankoopbedrag hoeft te betalen. Daarnaast kun je bij een leaseauto ook niet met onverwacht hoge onderhoudskosten te maken krijgen. Je bent namelijk verzekerd tegen onderhoudskosten als je een auto gaat leasen. Het leasen van een auto kent op financieel gebied dus alleen maar voordelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.