Auto & Motor

Porsche Mission E

21 sep , 2017   Video

De Mission E, de eerste volledig elektrische sportauto van Porsche, komt in 2019 op de markt. De prijs van de auto wordt vergelijkbaar met die van een basisuitvoering van de Porsche Panamera. Dit zou betekenen dat het prijskaartje in ieder geval de $ 80.000 overstijgt.

Mission E
De Mission E is volgens Blume volledig op schema om in 2019 op de markt te verschijnen. De elektrische auto werd in 2015 voor het eerst gepresenteerd op de Frankfurt Motor Show. De uiteindelijke versie van de auto zal er echter iets anders uit zien dan de conceptauto die toen gepresenteerd werd, stelt Blume tegenover CAR.

Naast een indrukwekkende actieradius van 500 kilometer, is de elektrische sportauto in staat om bij te laden op een vermogen van 350 kilowatt. Hiermee heeft de auto slechts een kwartiertje nodig om 80 procent van de batterij op te laden.

De Mission E is in staat om de accelereren van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,5 seconden. De topsnelheid van de sportauto wordt naar verwachting 250 kilometer per uur.

Elektrische auto’s
De Mission E wordt de eerste volledig elektrische auto die Porsche op de markt brengt, maar naar alle waarschijnlijkheid niet de laatste. Eerder stelde Blume dat Porsche in de aankomende jaren de mogelijkheden onderzoekt om afscheid te nemen van dieselmotoren. Dit vanwege het dieselschandaal van Volkswagen, dat volgens hem een schaduw heeft geworpen over de sportdivisie van Porsche. “Daarom onderzoeken we nu onze opties, maar we hebben nog geen beslissing genomen”, stelt hij.

Bron: Car Magazine

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.