Auto & Motor

Vijf tips om een ster in je ruit te voorkomen

22 apr , 2020  

Ruitschade is bijzonder vervelend! Een klein sterretje in de ruit groeit vaak binnen de kortste keren uit tot een serieuze barst. Bij een barst zal de volledige ruit vervangen moeten worden, om de schade te kunnen herstellen. Een autoruit reparatie uit laten voeren is voordeliger, wanneer er enkel sprake is van een sterretje. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die helpen om de kans op een ster in je ruit te verkleinen. Wat doe je er momenteel zelf al aan om een verplicht bezoek aan een glasgarage in de buurt te voorkomen?

#1: houd afstand tot een voorganger
Een sterretje in de ruit is vaak het gevolg van een steentje of ander hard voorwerp, die tegen de ruit slaat. Door afstand te houden tot je voorganger, is de kans op opspringende steentjes aanzienlijk kleiner. Daarbij is afstand houden tot een voorganger veilig!

#2: rij voorzichtig op onverharde parkeerterreinen
De kans is best groot, dat je tijdens een dagje buiten de deur op een onverharde parkeerplaats moet parkeren. Denk bijvoorbeeld aan de parkeerplaats bij een festival, bij een klein strand of meer in de buurt, enzovoorts. De kans is relatief groot, dat er zich kleine steentjes op dit terrein bevinden. Rij daarom heel voorzichtig en met een lage snelheid over het terrein.

#3: vermijd het rijden achter een vrachtauto
Probeer het rijden achter vrachtwagens of auto’s met een aanhangwagen te vermijden. De kans is relatief groot dat er onderweg wat van de aanhangwagen of vrachtwagen glijdt, met het risico op een ster in je voorruit tot gevolg.

#4: ga grote temperatuurverschillen tegen
In de winter lijkt het soms aantrekkelijk om een pannetje met kokend water te gebruiken voor het ontdooien van de ruiten. Dit is echter sterk af te raden! Grote temperatuurverschillen kunnen voor een barst in je ruit zorgen. Slimmer is daarom het gebruik van de traditionele ijskrabber of bijvoorbeeld een ruitontdooier.

#5: pas bij het passeren van werkzaamheden
De kans op steentjes of ander vuil is logischerwijs groter bij werkzaamheden aan het wegdek. Wanneer je langs dergelijke werkzaamheden rijdt is het verstandig om je snelheid te matigen. Niet alleen voor de vakmensen die aan de weg werken, maar ook voor je voorruit!

Krijg je onverhoopt toch te maken met een sterretje in de voorruit? Zorg er in dat geval voor, dat je deze zo snel mogelijk laat herstellen.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.