Auto & Motor

Waarom je zou moeten shortleasen in plaats van normaal leasen

19 nov , 2021  

Shortlease is al jarenlang een begrip, maar bij velen is nog steeds het normale leasen een stukje bekender. Maar dat is jammer, want shortlease is eigenlijk om diverse redenen een betere keuze dan normaal leasen. Waarom? Dat, en alle andere dingen over shortlease, lees je hieronder.

Shortlease – wat is het?

Wellicht vraag je je af wat shortlease precies is. Nou, dat gaan we even haarfijn uitleggen. Met een normaal leasecontract teken je vaak een overeenkomst van één of twee jaar, waarin staat dat je een auto als het ware huurt. Je betaalt een maandelijks bedrag voor de auto en kunt op die manier dus het hele land door rijden. Dit kan op persoonlijke basis, maar ook zakelijk wordt er veel geleased.

Shortlease is eigenlijk precies hetzelfde, alleen dan is shortlease een stuk flexibeler. Je zit niet vast aan een onopzegbaar contract van twee jaar – na een korte periode van een maand of twee kun je hem opzeggen wanneer je wil. Dat is natuurlijk wel ideaal! Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over bijvoorbeeld plotselinge veranderingen of een budget wat niet meer meezit, want een shortlease contract is zo op te zeggen.

De voordelen

Wat zijn dan precies alle voordelen die short lease met zich meebrengt? Nou, dat zijn er diverse. Zo is het voor bijvoorbeeld zzp’ers erg aantrekkelijk om een auto te shortleasen. Je weet namelijk nooit wat er op je te wachten staat en hoe de komende maand eruitziet. Gaat het wat minder goed met je bedrijf en heb je de maand erop ineens niet voldoende budget om de auto te betalen, of is het bijvoorbeeld niet meer nodig? Dan kun je het contract dus gewoon opzeggen.

Ook voor particulieren is het een erg handige manier om een auto te leasen. Soms heb je maar voor een korte periode een auto nodig, maar wel voor lang genoeg dat je er niet even eentje huurt. Denk bijvoorbeeld aan dat je voor een langere periode ergens verblijft voor werk, weg van huis. Als je bijvoorbeeld de auto deelt met je partner, kun je op die manier toch in bezit zijn van een auto. Of wat dacht je van het maken van een lange reis? Zelfs voor een reis van ‘maar’ twee maanden kun je een auto leasen. Uiteindelijk is dat natuurlijk stukken goedkoper dan wanneer je elke dag een auto huurt. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos – wat voor reden is er eigenlijk om niét te shortleasen?

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.