Evenementen

Amsterdam Woods Festival

25 jun , 2015  

Een goede culinaire line-up is niet meer weg te denken uit het huidige festivallandschap. Naast een divers en duurzaam aanbod van foodtrucks opent Rijsel voor het eerst een restaurant op een festival, waar bezoekers uitgebreid kunnen genieten van een driegangendiner. Eigenaar Pieter Smits: “Een spannend project, waarbij we buiten onze comfortzone stappen. Dat is niet alleen erg leuk, maar ook een uitdaging. Het houdt mij en het team scherp. We kijken er erg naar uit!”

Rijsel
Rijsel is ontstaan vanuit passie voor de Franse keuken, met een knipoog naar Vlaanderen. Een mix van klassiek versus jaren ‘60 modern, waar men in een ontspannen sfeer kan genieten van heerlijke pure gerechten. Chef Iwan Driessen heeft voor Amsterdam Woods Festival twee keuze menu’s à €32,50 samengesteld. Rijsel schenkt hierbij geselecteerde wijnen, waardoor bezoekers de echte Rijselervaring kunnen opdoen! Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar, te boeken via de ticketshop op www.amsterdamwoods.nl. Let op dat dit enkel mogelijk is in combinatie met een ticket voor Amsterdam Woods Festival.

Gastronomisch genieten
Amsterdam Woods Festival biedt een divers en duurzaam aanbod van foodtrucks, ingericht in de food-area genaamd ‘gastronomisch
genieten’. Bezoekers die het gehele weekend langs komen kunnen hier hun dag beginnen met een lekker ontbijtje, goede koffie en detox sapjes. Gedurende de dag is er een goede balans tussen vegetarisch, vis, vlees en.. insecten! Een gevarieerd aanbod van sappige burgers, Mexicaanse messy nachos, Aziatische wokgerechten, broodjes en snacks, sushi, hotdogs en lobster rolls en de lekkerste friet van Nederland. Ook hebben de bezoekers keuze uit allerlei speciale frisjes, een uitgebreid assortiment van bieren, wijnen en funky tropical cocktails.

Muziek
De muziek op Amsterdam Woods Festival bestaat uit een mix van nieuwe en toonaangevende (alternatieve) indie, pop- en rockmuzikanten uit binnen- en buitenland. De line up bestaat uit The Veils, I Am Kloot, Josef Salvat, Villagers, Kovacs, Jacco Gardner, Alamo Race Track, Mister & Mississippi, Intergalactic Lovers, My Bubba, Weval, Afterpartees, Palio Superspeed Donkey, Fyfe, Hannah Lou Clark, Crushed Beaks, Douglas Firs, Nelson Can, Hydrogen Sea, Kim Churchill, Leaf Erikson en Tubelight.

Muziekdocumentaires
Bij het Amsterdam Woods Festival draait het om de gehele muziekbeleving. Daarom worden er op het Amsterdam Woods Festival naast muziek ook muziekdocumentaires vertoond, die speciaal zijn geselecteerd door IDFA en de Melkweg. De keuze is gemaakt voor Wolflady, Austin to Boston, Montage of Heck en Fink meets Royal Concertgebouw Orchestra.

Camping
Op nog geen tien minuten lopen afstand van het festival terrein ligt Camping het Amsterdamse Bos, waar festivalgangers met open armen worden ontvangen. Festivalgangers kunnen er aan het eind van de avond voor kiezen om in hun eigen bed te gaan slapen, maar ze kunnen ook gebruik maken van de camping, die zowel tent-staanplaatsen, stacaravans als huisjes aanbiedt.

Kaartverkoop
Het terrein opent op vrijdag 28 augustus vanaf 17u en op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vanaf 12u. Er zijn zowel dag- als weekendtickets te koop. Weekendtickets zijn €70 en voor CJP pashouders €65, waarbij alle weekendbezoekers de vrijdagavond cadeau krijgen. Dagtickets voor de vrijdag zijn €20, zaterdag en zondag €37,50. Campingplekken zijn te reserveren via www.campingamsterdamsebos.nl.

Kijk voor de laatste nieuwtjes en tickets op www.AmsterdamWoods.nl .

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.