Lifestyle

5 manieren om ontvallen geliefden te gedenken tijdens een bruiloft

30 dec , 2021  

We rouwen allemaal als overleden familieleden niet op de bruiloft kunnen zijn. Maar hoe kunnen ze nog herdacht worden? Gelukkig zijn er veel ideeën om ontvallen geliefden te herdenken. Je kunt hem of haar bijvoorbeeld met een asbedel bij de bruiloft betrekken. Op zoek naar meer suggesties? We hebben er nog vijf voor je op een rijtje gezet.

#1 De overledene noemen in de voorbede of preek

Op je eigen bruiloft zou je graag al je favoriete mensen erbij hebben. Het doet veel pijn als een geliefde er niet bij kan zijn om je speciale dag mee te maken. In het bijzonder is de kerk een plaats om de doden te eren. Daarom zijn de voorbeden en de preek van de pastoor belangrijke momenten om de overledenen te gedenken. Je kunt de overledene bedanken en gedenken voor zijn tijd op aarde. Tip: Bedenk eerst of je overleden dierbaren in het algemeen of enkele in het bijzonder wilt vermelden.

#2 Manchetknopen dragen met een foto of tekst

Mannen kunnen ook hun geliefden bij zich dragen. Kostbare manchetknopen met een klein fotostukje zijn een elegante manier om de overledene te herdenken. Je kunt de manchetknopen gewoon bestellen op internet.

#3 Een bruidsboeket op het graf plaatsen

Een mooi gebaar is om na de bruiloft het bruidsboeket op het graf te leggen. Met een paar sentimentele woorden of verhalen van de trouwdag eer je de doden en versier je het graf.

#4 Foto’s van de overledene bij de huwelijksreceptie plaatsen

Één van de meest voor de hand liggende ideeën om de overledene te herdenken, zelfs voor de genodigden, is een fotogalerij met foto’s. Dit kan bij de ingang van de trouwlocatie worden geplaatst als aandenken aan de overleden familieleden of vrienden.

Een leuk idee is ook om hun trouwfoto’s te laten zien (als ze getrouwd zijn). De foto’s kunnen ook op een creatieve manier in de versieringen worden geïntegreerd.

#5 Een plaats vrijhouden voor de overledene om de huwelijksceremonie bij te wonen

Zelfs als de overledene zijn plaats niet kan innemen, hoef je die niet aan iemand anders te geven. Versierd met een rouwkaars of assieraad en een foto lijkt het bijna alsof je favoriete persoon er ook bij is. Dit idee mag echter niet te veel afleiden van de eigenlijke huwelijksceremonie. Weeg dus goed af of je dit idee op jouw bruiloft wilt toepassen.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.