Lifestyle

Besparen op een telefoonabonnement: dit zijn de beste tips

28 jan , 2021  

Tegenwoordig kan een telefoonabonnement flink wat geld kosten. Je betaalt hier een bepaald bedrag per maand voor. Bij een Sim Only abonnement kunnen deze kosten nog meevallen, aangezien hier de kosten van de telefoon zelf niet bij zit. Mocht je kiezen voor een abonnement met telefoon, betaal je dan ook voor de telefoon én je gekozen bundel. Doordat je hierbij ook voor de telefoon moet betalen, lopen deze kosten per maand flink op. Zo’n abonnement kan in sommige gevallen zelfs meer dan 50 euro per maand gaan kosten, mocht je bijvoorbeeld kiezen voor een gloednieuwe telefoon. Zou jij graag willen besparen op je telefoonabonnement? Dat is in sommige gevallen zeker mogelijk. Wij geven je de beste tips!

Kies niet altijd voor het nieuwste model
Als je graag voor een abonnement met telefoon gaat, is de kans groot dat je wel wilt beschikken over een van de nieuwste modellen van tegenwoordig. Dit is namelijk erg verleidelijk. Waarschijnlijk is je gedachte dat als je toch voor een abonnement gaat met telefoon je maar net zo goed voor een gloednieuw model kunt kiezen. Als jij echter niet zoveel kosten voor je abonnement wilt hebben per maand, is dit geen goed idee. Als jij een nieuw model kiest, is de kans namelijk ontzettend groot dat jij een hoog bedrag per maand moet betalen. Onze tip is dan ook om niet altijd direct voor het nieuwste model te kiezen. Een iets ouder model kan namelijk ook van hoge kwaliteit zijn en minder geld per maand kosten.

Houd je oude telefoon nog wat langer
Loopt jouw abonnement met telefoon binnenkort af? En heb je nog niet direct behoefte aan een abonnement met een nieuwe telefoon? Dan kan het een goed idee zijn om de oude telefoon nog even te houden. Vaak is het na een paar jaar namelijk nog prima te gebruiken. Wanneer je hiervoor kiest, hoef je geen kosten voor je telefoon meer te betalen omdat je abonnement is afgelopen. Je kunt op dit moment kiezen voor een abonnement zonder toestel, bijvoorbeeld Sim Only bij Simyo. Bij een Sim Only abonnement beschik je, zoals de naam al doet vermoeden, alleen over een simkaart. Dit kan een plastic simkaart zijn, maar er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden voor een digitale simkaart. Dit is nog handiger, want dit bespaart jou de moeite om de plastic simkaart te verwisselen. Een voorbeeld van een goede digitale simkaart is de eSIM. Bij een Sim Only abonnement betaal je alleen voor de bundel die je kiest. Dit kan jou ontzettend veel geld per maand schelen in vergelijking met een abonnement waarbij je ook kosten hebt voor de telefoon.

Gebruik je niet te weinig data uit je bundel?
Tegenwoordig kun je bij veel telefoonabonnementen kiezen voor een databundel met enorm veel data. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 10000 MB of zelfs onbeperkt data. De kans is echter groot dat je dit niet allemaal verbruikt. Zeker als je gewoon veel gebruik maakt van wifi. Besef je dat je eigenlijk te weinig data gebruikt uit je bundel? Dan kan het een goede optie zijn om te proberen je databundel te wijzigen. Let wel op, want dit is lang niet bij iedere provider mogelijk. Bij slechts sommige providers krijg je de mogelijkheid om tussentijds iets te wijzigen. Mocht je graag willen kiezen voor een Sim Only abonnement (dus zonder toestel), dan heeft dit een groot voordeel. Bij een Sim Only abonnement is het vaak namelijk een stuk makkelijker om je abonnement te wijzigen, naar boven én naar beneden. Doordat je een abonnement zonder toestel naar beneden kunt wijzigen, voorkom je dat je eigenlijk veel te veel kosten hebt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Vind je jouw telefoonabonnement te duur? Houd bovenstaande tips dan goed in je achterhoofd, want met deze tips kun jij er best wat aan doen om hier wat geld op te besparen per maand!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.