Lifestyle

CannaCloud, what’s next?

15 dec , 2015  

Vorige week werd het aangekondigd, de komst van een heuse Nespresso-dampmachine, maar dan speciaal gemaakt voor cupjes met wiet in plaats van koffie. De CannaCloud zoals die heet, moet het verdampen zo laagdrempelig maken als het zetten van een bakkie Nespressokoffie. CannaCloud, what’s next?

Het is een feit. De Amerikaanse cannabisindustrie is volwassen. Topmensen uit de koffie-industrie stappen over op cannabis en brengen een verdamper voor voorverpakte cupjes wiet op de markt! Het apparaat is er nog niet maar het moet wiet uit cupjes met een uiterste precisie op de perfecte temperatuur verdampen. Verdampen wordt daarmee zo simpel als het zetten van een bakkie koffie met je Nespresso of Senseo. Als het apparaat net zo succesvol wordt als de eerder genoemde koffiezetters, kon het er wel eens voor zorgen dat het cannabis eigenhandig van het stoffige hippie-imago afhelpt dat het helaas nog bij veel te veel mensen heeft.

CannaCups
De CannaCloud werkt met in cups voorverpakte porties wiet. Deze stop je in een soort thermoskan en met een druk op de knop wordt de thermoskan met heerlijke wietdamp gevuld waar je gemakkelijk via het mondstuk van kunt genieten. Het apparaat zal daarmee de allereerste verdamper zijn dat met met voorverpakte en nauwkeurig afgewogen cupjes wiet werkt. Precies zoals de populaire koffiezetters doen, en dat is niet toevallig want CannaKorp, het bedrijf achter de CannaCloud wordt onder meer geleid door twee voormalige uitvoerend directeuren van Keurig, een van de grootste fabrikanten van koffiezetapparaten.

CannaKorp zal zelf geen wiet gaan kweken voor in hun cups, dat laten ze over aan een paar uitverkoren kwekers die verdeeld over Amerika gevestigd zijn. Laboratoriums moeten de wiet testen en de hoeveelheden nauwkeurig afwegen zodat ieder cupje hetzelfde effect bewerkstelligd. Net zoals bij de koffiecups kunnen CannaCloud eigenaren straks kiezen uit een reeks cupjes met daarin verschillende wietsoorten en sterktes die zullen worden verkocht via 50 aan CannaKorp gelieerde dispesaries. Het zal dus nog wel even duren voor de CannaCloud zijn oversteek maakt naar Europa.

Het is de droom van het bedrijf om de CannaCups uiteindelijk net als de koffiecups gewoon in de schappen van de supermarkt te kunnen verkopen. Het zal misschien nog wel even duren voor dat zover is, maar volgens directeur Dave Manly kan dat wel wanneer mensen de werking van cannabis beter leren begrijpen.

De CannaCloud hoeft straks slechts ongeveer 149 dollar te kosten (139 euro), het grote geld moet vooral verdient worden met de cups. Die kosten namelijk best veel geld: bijna 10 dollar (9,35 euro) voor 0,4 gram.

Bron: RollingStoned.nl

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.