Lifestyle

Check dé 6 nieuwe interieurtrends voor 2021

3 mrt , 2021  

Gespot bij home & livingplatform Biano: de nieuwste interieurtrends voor 2021! Aangezien Covid 19 helaas nog wel even onder ons blijft, maar het voorjaar voorzichtig begint te lonken, is dit hét perfecte moment om ons heerlijk onder te dompelen in de nieuwste interieurtrends van dit jaar. We zien oude interieurtrends in een nieuw jasje, maar ook volledige nieuwe trends op het podium verschijnen. Kijk je mee?

Woontrend 1: Japandi woonstijl

Woonplatform Biano trapt af met een nog redelijk onbekende woonstijl in de interieurwereld: de Japandi stijl. En wij zullen er geen doekjes omheen winden: wij zijn groot fan. Deze woonstijl verwijst naar de perfecte combinatie van het Japanse minimalisme en de Scandinavische functionaliteit. Japandi richt zich namelijk op inrichten van geordende en functionele ruimtes om een gevoel van sereniteit en eenvoud te waarborgen. Letterlijk en figuurlijk is er geen ruimte voor een verzameling aan ‘onfunctionele’ decoratieve objecten. Deze decoratieve objecten worden dan ook vervangen voor minimalistische en functionele gebruiksobjecten die ons helpen het dagelijkse leven te ordenen. Functionele objecten zoals wijnrekken, sidetables of een vakkenkast moeten voor een ruime, ordelijke en functionele ruimte zorgen. Om ervoor te zorgen dat de Japandi niet kil en ongezellig aanvoelt, worden er elementen van het Scandinavische ‘hygge’ en een warm en natuurlijk kleurenpallet toegevoegd.

Woontrend 2 | Natural Living wonen

Ter aanvulling op de Japandi interieur trend zal de trend van natuurtinten en natuurlijke materialen een nog grotere rol gaan spelen in 2021. Omdat deze Natural Living woontrend ons terug brengt in de sereniteit en kalmte van moeder natuur, zal deze trend nog populairder dan voorheen worden. In deze bizarre tijden zijn we namelijk op zoek naar een natuurlijke en rustgevende setting die de onrust van ons dagelijks leven doorbreekt. Als reactie op deze massale behoefte is dan ook eerder dit jaar de nieuwe natuurlijke trendkleur van Flexa “Brave Ground” geïntroduceerd. Een prachtige, natuurlijke kleur dat een oase van rust en sereniteit creëer. Soortgelijke aardetinten in combinatie met natuurlijke materialen zoals bamboe, webbing, riet, natuursteen en hout zullen dit jaar eindeloos de revue passeren.

Woontrend 3 | The Bright Bubble stijl

Met de toenemende behoefte aan sereniteit en geborgenheid mogen comfortabele, aaibare materialen natuurlijk niet ontbreken! En dat is precies waar The Bright Bubble woontrend dit jaar om de hoek komt kijken. De Bright Bubble verwijst namelijk naar de rust van een lege pagina, oftewel een nieuw en optimistisch begin. Door de gekkenhuis van 2020 zijn we meer dan ooit op zoek een veilige en comfortabele omgeving waar je niet overprikkeld wordt. De Bright Bubble stijl vertaalt deze behoefte naar een combinatie van rustige en zachte lijnen, lichte kleuren en vooral knuffelbare en aaibare materialen. Op blote voeten door huis lopen voelt comfortabeler wanneer je over een zacht wollen tapijt loopt en rustig een boekje lezen doe je in een pluche stoel.

Woontrend 4 | Culture Bomb trend

Goed nieuws voor degenen die toch niet zo fan zijn van de drie voorgaande natuurlijke woontrends: dit jaar ontpopt zich een kleurrijke en verfrissende tegenhanger. De woonstijl Culture Bumb staat namelijk volledig aan de andere kant van het interieur spectrum. Deze tegendraadse maximalistische woontrend karakteriseert zich door een eclectische combinatie van veel verschillende patronen, prints, materialen en kleuren. De Culture Bomb woonstijl brengt, zoals de naam al doet vermoeden, diverse wereldse elementen bijeen en vertegenwoordigt een breed scala aan diverse culturen. Na een decennium van minimalisme maakt deze maximalistische Culture Bomb in een vernieuwd jasje zijn comeback. Dus mocht jij behoefte hebben aan wat meer vrolijkheid en kleur in huis: Culture Bomb is your answer.

Woontrend 5 | DIY Scandinavian wonen

Ook in 2021 zal de populaire Scandinavische woontrend zeker nog niet van het toneel verdwijnen. Al zegt Biano wel voorzichtig een nieuw switch binnen deze stijl te zien ontstaan. Hoewel de basis van Scandinavisch wonen blijft bestaan, vindt er volgens de interieurstylisten van dit home- & livingplatform wel een beweging plaats in het type woonaccessoires. Waar voorheen rustige woonaccessoires in pastelkleuren van Scandinavische designers de boventoon voerden, zullen deze nu plaats moeten maken voor DIY woondecoraties in gekke abstracte vormen en vrolijke kleuren. Van handmade gedraaide kaarsen tot zelfgemaakte purschuim spiegels: deze Scandinavische stijl in een DIY jasje brengt een verfrissende wind in de wereld van de DIY’s. Inspiratie vinden we via social media en daarin lijkt het tijdperk van ideeën uitwisselen en creatief bezig zijn weer in opmars te komen.

Woontrend 6 | De comeback van (marine)blauw

Blue is the new black. De trendkleur blauw is weer terug in de interieurwereld. En dubbel en dwars. Blauw is de kleur van vertrouwen, rust, klassieke luxe en brengt originaliteit. Precies wat we nodig hebben in deze onzekere en toch ook passieve tijden. Meubels, accessoires, textiel en zelfs de muren gaan we in 2021 steeds weer meer in deze chique en tijdloze kleur terugzien. Blauw in combinatie met warme accentkleuren, zoals okergeel en poederroze, blijven traditionele combinaties waarvan we nog steeds geen afstand van kunnen (en willen!) doen. Maar ook het natuurlijke kleurenpalet, denk aan de kleur Brave Ground, gaan perfecte in combinatie met het klassieke blauw.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.