Lifestyle

Dit zijn de trends van 2022 voor pakken en smokings

29 jan , 2022  

Wat brengt het nieuwe modeseizoen op gebied van maatpakken en smokings? Voor nogal wat mannen betekent de aankoop van een kostuum best een investering. Logisch, aangezien er aan (maat) pakken van betere kwaliteit meestal een hoger prijskaartje hangt. Je wilt dus een goede aankoop doen en jezelf ervan verzekeren dat het maatpak bij diverse gelegenheden gedragen kan worden. In dit artikel kijken we naar de betere pakken en smokings voor mannen; wat zijn de mooiste trends en musthaves voor dit seizoen?

Maatpakken, pakken en smokings, de trends van 2022

Toonaangevende herenmodezaken laten een gemêleerd beeld zien van lichtgekleurde zomers joie de vivre pakken, de zomerse Schotse ruit en de winterversie hiervan. Maar wat brengt het huidige modebeeld ons nog meer? Een ding staat buiten kijf, de boventoon wordt aangevoerd door het aansluitende heren pak. Deze volgt de contouren van het lijf, en is nog net niet ‘skinny’. Hij hoort mooi aan te sluiten.

Kijkend naar de huidige collectie van Rietbergh pakken bijvoorbeeld, zien we het fijn uitgesneden heren kostuum volop terugkeren dit seizoen.

Hoge taille heren kostuum

Niemand kan het zijn ontgaan dat de damesmode teruggrijpt naar de hoge taille, de jaren-80 taille. Maar wist je dat deze hoge taille ook is doorgedrongen tot de herenmode? Jasje en broek zijn dan verschillend van kleur, dat wel. Let op; dergelijke mode staat alleen gewiekst bij de jongere moderne man, met slank postuur. Corpulente heren kunnen zich hier beter niet aan wagen. Het is slechts één van de diverse stromingen.

Herenpakken, zomertrends

Wie ’s zomers het huwelijksbootje instapt heeft de keuze uit tal van pakken. Kies jij voor vrolijkheid en kleur? Dat komt goed uit, in 2022 kun je flink uitpakken met vrolijke lichte kleuren, te denken valt aan: licht mintgroen, helder blauw, aubergine, crème, of ga voor een ragfijn ruitje. Het staat vrijwel iedere man fantastisch. Kies jij voor een linnen menging? Let op, dergelijke pakken zijn niet geheel kreukvrij.

Trends voor de winter

’s Winters heb je de keuze uit diverse stoffen, kies bijvoorbeeld voor een mooie wol-menging. Dit pak houdt je echt warm tijdens de winter. Kleuren die je absoluut terugziet dit seizoen zijn groen, blauw, aubergine en natuurlijk grijs en zwart. Ook hier kun je nog je keuze laten vallen op de Schotse ruit, indien je van traditioneel houdt!

Smoking trends 2022

Smokings draag je ’s avonds tijdens feestelijke (wat formele) momenten, waarvoor je een uitnodiging hebt ontvangen. De enige uitzondering hierop is dat je tijdens een bruiloft ook een smoking kunt dragen (mits men daar om vraagt middels de omschrijving ‘black tie’).

De zwarte smoking, met enigszins glanzend revers, doet het uitermate goed dit seizoen. Zwart is altijd goed en veilig. Je bent nooit underdressed, of nog erger: overdressed. Nieuwe trendkleuren onder smokings zijn de witte smoking (echt!), groen, of aubergine kleurig. Houd jij van een stukje originaliteit? Kies dan eens voor kleur.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.