Lifestyle

Drie redenen om in cryptocurrency te stappen

17 nov , 2020  

Misschien heb je al eens van cryptocurrency gehoord, maar ben je nog nooit zover gekomen om er ook echt actief mee aan de slag te gaan. Toch zijn er voldoende redenen om je er eens verder in te verdiepen en aan de slag te gaan met deze nieuwe geldsoorten.

De markt groeit
Alhoewel cryptomunten inmiddels alweer een tijdje bestaan, is de markt niet altijd even actief geweest. Veel mensen moesten erg wennen aan het idee van een muntsoort die niet aan een bepaald land gekoppeld is, en aan geld dat zij nooit fysiek in hun portemonnee kunnen stoppen. Deze tijd lijkt achter ons te liggen. Nu het reguliere betalingsproces zich ook steeds meer digitaal gaat afspelen, is de stap naar een volledig virtuele munt opeens een stuk minder groot, zo lijkt het. De markt is dus flink in ontwikkeling en behoorlijk aan het groeien. Een mooi moment om in te stappen! Er komen zelfs steeds meer online winkels waar je ook daadwerkelijk kunt betalen met je cryptomunten.

Er vallen mooie winsten te behalen
Ben je van het handelen en durf je daarbij risico’s te nemen, dan kan handelen in cryptomunten interessant zijn. De koersen fluctueren flink, dus door op het juiste moment te kopen en verkopen kun je goede winsten halen. Verdiep je wel goed in het geheel voor je start, en volg bijvoorbeeld de Bitcoin en Ethereum koers eens een tijdje voor je besluit in te stappen. Zo leer je de markt een beetje kennen. En wees je bewust van de risico’s; als de Verge koers opeens flink daalt net nadat jij er flink wat hebt gekocht, heb je geen garantie dat dit weer aan zal trekken. Handel dus alleen met geld dat je kunt missen.

Je handelt buiten de banken om
Steeds meer mensen zetten hun vraagtekens bij hoe wij de wereld in de loop der jaren hebben ingericht. Zij verzetten zich tegen de macht die overheden en andere instanties hebben over ons leven. Banken vallen ook in deze categorie. Zij weten van iedereen precies hoeveel geld zij bezitten en hoe zij dit uitgeven. Waarom zou dat nodig zijn? Waarom kan er geen betalingsverkeer plaatsvinden zonder dat er een centrale instantie als een bank alles in de gaten houdt en registreert? Voor mensen die zich prettiger voelen bij een decentrale manier van het bijhouden van betalingen, die ook nog eens anoniem kunnen plaatsvinden, is de wereld van het cryptobankieren ideaal. Je mag zelf kiezen met welke muntsoort je wilt betalen, hoeft daarbij geen persoonsgegevens te overhandigen en er staat nergens centraal geregistreerd hoeveel geld je bezit en uitgeeft. Alle mutaties worden namelijk via een blockchain geregistreerd, zodat er geen centraal, regulerend orgaan nodig is.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.