Lifestyle

Is jouw tuin al ready voor de zomer?

20 mrt , 2019  

Het is nog een beetje fris buiten, maar de zon begint al meer te schijnen. De vogeltjes fluiten in de ochtend en de bloemetjes komen langzamerhand door. Het wordt lente! De tijd om lekker buiten te zijn. Fietsen, wandelen, terrassen, maar natuurlijk ook bbqen in de tuin! Is jouw tuin al ready voor de zomer? Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je daarvoor kan zorgen!

Zorg voor mooie planten en bloemen
Wat is een tuin zonder mooie bloemen en planten? Precies, die zijn een must! Voordat je planten kan gaan zaaien, moet je eerst kijken of de grond hiervoor geschikt is. Mocht de grond helemaal dichtgeslibd zijn, moet je eerst de bodem omspitten. Dit houdt in dat je de bovenste laag van de grond bewerkt, zodat deze weer ‘luchtig’ genoeg is om planten te kunnen zaaien. Zorg  ervoor dat je al het onkruid, dode takken en bladeren weghaalt en zaai nieuwe, mooie planten. Even wachten en…. voor je het weet straalt jouw tuin een en al zomer uit!

Kies de juiste tuinmeubelen
Als al het onkruid weg is, het gras is gemaaid of aangelegd en de bloemen klaar zijn om te groeien, is het tijd om na te denken over de tuinmeubelen. Het is immers fijn om op een lekkere stoel aan tafel te zitten tijdens het bbqen, toch? Misschien zijn de meubels nog goed van afgelopen jaren, maar het kan ook zo zijn dat het tijd is voor een nieuwe tuinset! Voordat je deze gaat bestellen is het belangrijk om na te gaan wat de beschikbare ruimte is en wat je voorkeuren zijn. Ben jij iemand die graag chilt met vrienden in je tuin, dan is een fijne loungeset misschien wel iets voor jou! Zit je toch liever aan tafel? Dan is een barset of gewoon een mooie grote tafel misschien interessant. De ligging van jouw tuin kan bepalend zijn voor het kiezen van het materiaal. Woon je bijvoorbeeld aan het strand? Dan zijn teakhouten tuinmeubelen een echte aanrader, omdat deze bestemd zijn tegen de wind en de zoute lucht.

Kies iets wat echt bij jou past
Houd jij van koken en eet je het liefst buiten? Wellicht is een buitenkeuken de oplossing voor jou! Een buitenkeuken kan heel prijzig zijn, maar ook low budget en ze zijn steeds populairder! Tegenwoordig is thuiswerken ook enorm populair. Geen last van het openbaar vervoer of lange files. Dat klinkt toch super! Maar wat nou als je veel wordt afgeleid thuis? Daar is een oplossing voor, namelijk een tuinkantoor! Niet gestoord worden door collega’s, man, kinderen of huisdieren. Dan kan je ook nog eens gelijk je tuin en van het zonnetje genieten als je klaar bent met werken!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.