Lifestyle

Koffie meubels

18 mei , 2015  

Er zit meer in koffie dan je zou denken, dat bewijst de Britse designer en recyclingspecialist Adam Fairweather. Hij geeft koffieprut een tweede leven door er meubels van te maken. Dat schrijft The Guardian.
Tien jaar geleden, toen de Amerikaanse keten Starbucks massaal winkels opende in het Verenigd Koninkrijk, was Fairweather al bezig met de mogelijke recyclage van koffie. Vandaag gebruikt hij het gruis om interieurelementen en sieraden mee te maken, maar er bestaan ook koffiemachines op basis van – je raadt het al – koffie.

‘We associëren koffie met het nemen van een pauze, het is een luxeproduct. Maar we gebruiken slechts 18 tot 22 procent van de koffieboon voor een kopje’, zegt Fairweather in een interview met de krant. Hij voegt eraan toe dat afval van koffie niet voor grote problemen zorgt wegens degelijke recycling-programma’s voor biologisch voedsel, maar dat hij mensen wil warmmaken voor de recyclage en duurzaamheid van waardevolle producten.

Daarom richtte hij zijn bedrijfje Greencup op, een dienst die ervoor zorgt dat je eerlijke koffie aan huis wordt geleverd in ruil voor gruis. Daar vloeide zijn nieuwe bedrijf Re-Worked uit voort dat de resten van koffie omzet in meubelen. Google heeft al geïnvesteerd in ‘koffiemeubelen’ en de Britse juwelierster Rosalie McMillan gebruik koffie om sieraden te maken. Bepaalde koffiemachines van Sanremo bestaan dan weer voor 70 procent uit het gruis.

Bron: Nieuwsblad.be

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.