Lifestyle

Overal waar je bent een oogje in het zeil houden

1 apr , 2020  

Wanneer we de hartstochtelijke woorden van Hart van Nederland voor lief zouden nemen, kunnen we er vanuit gaan dat het aantal woninginbraken in de afgelopen zeven jaar gehalveerd zijn. Dat klinkt als muziek in de oren, maar maak jezelf niet blij met een dode mus, want zelfs dan vonden er nog altijd 42.798 woninginbraken plaats. Zeg nou zelf: er is niets vervelender dan wanneer iemand jouw veilige plekje doorzoekt naar waardevolle bezittingen, toch? Vooral wanneer je je beseft dat er gemiddeld binnen 30 gemeenten, geen enkele inbraak uit de afgelopen drie jaar werd opgehelderd, ben jij liever safe than sorry, denk ik. Maar, hoe zorg je daarvoor?

Ga je er voor een paar weken tussenuit, staat er een middagje terrassen met moederlief op de planning of moet je simpelweg de deur uit voor een boodschapje Overal waar je bent een oogje in het zeil houden, klinkt haast te mooi om waar te zijn. Lucky you, want dat is het niet!

Wat jij kan doen: de basis
Om een inbraak te voorkomen zijn er verschillende basishandelingen die jij kunt verrichten. Zo zijn het aanschaffen van automatische verlichting, het achterlaten van een bewoonde indruk, jouw buren op de hoogte brengen van jouw vertrek en het verstoppen van sleutels voor jouw naasten slechts enkele voorbeelden waarmee jij een inbraak zou kunnen voorkomen. Daarnaast is het namelijk belangrijk om jouw social-media vrienden niet direct op de hoogte te brengen van jouw vertrek, maar dit pas naderhand te doen, waardevolle bezittingen uit het zicht te houden door deze goed op te bergen of een alarmsysteem aan te schaffen. Heb je dit al gedaan, maar was dit voorheen tevergeefs of wens je simpelweg meer te doen om een beruchte inbraak te voorkomen?

Ga voor een camera met wifi
Wanneer jij alles op alles wil zetten om een inbraak te voorkomen en ervoor wil zorgen dat je altijd een oogje in het zeil kunt houden, dan is het aanschaffen van camera-apparatuur voor in jouw huis een goede optie. Hierdoor heb jij ten alle tijden zicht op wat er plaatsvindt- en wie er voet zet in jouw huis. Zie je iets verdachts? Door het installeren en gebruiken van een camera met wifi heb je de mogelijkheid beelden op te vragen en indien nodig gepast te reageren door bijvoorbeeld de hulpdiensten te alarmeren.

Schaf een deurbel met camera aan
Ook kun jij een deurbel van Ring aanschaffen. Door middel van deze deurbel, die beschikt over een verstopte camera, kun jij live volgen wie er aan jouw deur staat en kun jij op afstand communiceren met deze persoon. Zodra iemand aanbelt, ontvang jij automatisch een melding via de bijbehorende Ring app en kun je een gesprek aangaan. Tevens zijn de Ring deurbellen uitgerust met een bewegingssensor, die jou een seintje geeft wanneer er beweging wordt waargenomen. Dit is dan ook het moment waarna de Ring video begint op te nemen, die jij ten alle tijden terug kunt kijken,

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.