Lifestyle, Ondernemen

Thuiswerken: drie tips om jezelf comfortabel en toch zakelijk te kleden

11 jan , 2021  

Je loopt er op je werk altijd keurig verzorgd bij. Waarom dan niet ook als je bent overgestapt op thuiswerken? Als je voor jezelf altijd al het gevoel had dat je jezelf ongemakkelijk voelde in zakelijke kleding, heb je het tot nu toe niet goed gedaan. En wat is eigenlijk precies de dresscode business casual? Wat wordt er dan precies van je verwacht? Hieronder drie tips om jezelf comfortabel en toch zakelijk te kleden.

  1. Pas je aan, maar blijf jezelf
    Een belangrijk aspect van je keuze voor zakelijke kleding is dat je jezelf moet proberen aan te passen aan de situatie, maar tegelijk ook zo dicht mogelijk bij jezelf moet blijven. Je kleding zegt immers iets over wie jij bent. Het bepaalt voor een deel hoe andere mensen jou bekijken en beoordelen. Welke indruk wil je maken op je collega’s, leidinggevenden en/of zakenpartners? Neem die gedachte mee bij het maken van je afwegingen. Maar verloochen nooit jezelf om die reden. Blijf wie je bent en kies voor de kledingstukken waarbij jij jezelf prettig voelt.
  2. Formeel waar nodig, casual waar mogelijk
    Misschien heerst binnen jouw organisatie een wat formelere kledingcultuur, waarbij de heren strikt in kostuum verschijnen en de dames in mantelpak of jurk. In dat geval val je nogal uit de toon als je zelf om te breken met die traditie. Maar bij veel bedrijven is de zogenoemde business casual dresscode van toepassing. Dit houdt in dat je eigenlijk gewoon kunt dragen wat je wil, zolang het maar als netjes te kwalificeren valt. Voor de goede orde: spijkerstof wordt niet tot deze categorie gerekend. Schoon, netjes, heel en gestreken? Dan ben je al een heel eind!
  3. Test jezelf
    Kijk eens kritisch naar je huidige kledingcollectie. Trek die kast open en pak er een willekeurig kledingstuk uit. Hoe vaak heb je het gedragen? Als je het keer op keer in de kast laat hangen bij het kiezen van je outfit voor die dag, heb je er waarschijnlijk niet verstandig aan gedaan om het ooit te kopen. Misschien zit het niet lekker genoeg of ben je uiteindelijk toch niet zo te spreken over de kleur? Verkoop het of geef het weg! Shop vervolgens bij Express Wear snel en eenvoudig wat nieuws met keus uit de mooiste merken en de meest verrassende items. Verwen jezelf dus met wat nieuws!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.