Lifestyle, Vakantie & reizen

Veel op reis? Dat vraagt iets van je smartphone keuze!

28 dec , 2022  

Er zijn van die zaken die je je vooraf niet altijd realiseert wanneer je een abonnement afsluit. Een voorbeeld is een sportschoolabonnement; het lijkt een goed idee direct voor het duurste abonnement te gaan totdat je een maand verder bent en je realiseert dat je er nauwelijks gebruik van hebt gemaakt. Hetzelfde geldt voor het afsluiten van een mobiel abonnement. Dit lijkt in eerste instantie een goed idee, totdat je je realiseert dat je komende jaren veel in het buitenland (of nog erger: buiten de EU) bent. Deze momenten kun je niet gebruik maken van je duurbetaalde abonnement. Daarom is het goed je vooraf te realiseren hoeveel jij daadwerkelijk gebruik gaat maken van je telefoon en vooral je abonnement. Hieronder een aantal opties om te overwegen.

Prepaid bestaat nog!

Zo’n 20 jaar geleden belden veel mensen nog prepaid door middel van fysieke kaartjes te kopen bij de supermarkt. Dit veranderde later in een soort van kassabon. Vandaag de dag lijkt dit verdwenen, maar dat is zeker niet het geval. Prepaid bestaat zeker nog, maar in een iets andere variant. Het is een hele slimme keuze voor degene die veel in het buitenland is. Zeker wanneer deze reizen buiten de Europese Unie zijn, want binnen de EU kun je tegenwoordig wel met je databundel uit de voeten. Maar voor de echte globetrotter is prepaid nog altijd de beste keuze.

Dichter bij huis

Natuurlijk kun je niet alleen met een abonnement toe, je zult ook een telefoon moeten hebben. Het is aan te raden voor een bekend merk te gaan van hoge kwaliteit. Ook wanneer je binnen de EU blijft en dus met je gebruikelijke data kunt werken is het wel goed met het oog hierop een keuze te maken. Zo zijn er bij onbekendere merken niet altijd geschikte oplaadkabels en mogelijkheden beschikbaar, al wordt er wel druk gewerkt naar uniformiseren hiervan. Wat op dit moment een goede keuze is om mee te nemen op reis? De iPhone 12 wit is een stijlvolle en zeer praktische telefoon. En doordat hij ietwat ‘verouderd’ is voor de echte gadgetfreak, is hij veel vriendelijker geprijsd dan de laatste versie van iPhone.

Kortom, voor de globetrotter gelden andere voorwaarden bij het afsluiten van een langjarig telefooncontract dan bij anderen. Het is goed om zowel het abonnement in de gaten te houden als de vereisten voor de hardware. Door op beide aspecten te focussen en een bewuste keuze te maken zul jij voordelig en wereldwijd te bereiken zijn. Goede reis!

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.