Lifestyle, Persberichten

Welke rolgordijnen neem ik? 7 Tips! (advertorial)

18 jul , 2018  

Zijn de rolgordijnen aan vervanging toe? Ben je net verhuisd en overweeg je rolgordijnen aan te schaffen? Best lastig waar je dan precies op moet letten en er is zoveel keus. Loop maar eens een rolgordijnwinkel binnen en je ziet door de bomen het bos niet meer. Met de volgende tips wordt kiezen vast een stuk gemakkelijker.

Tip 1: De kleur is belangrijk
Weet je welke kleur je wilt, dan wordt het zoeken al veel eenvoudiger. Een gekleurd rolgordijn kan erg leuk zijn, maar realiseer je wel dat je er waarschijnlijk jaren tegenaan moet kijken.

Tip 2: Laat ze bij een rolgordijnwinkel op maat maken
Niets zo lelijk als rolgordijnen die niet goed passen. Je kunt de raambekleding bij een goedkope winkel aanschaffen, maar de kans is groot dat ze dan niet netje voor je op maat worden gemaakt. Kies je voor een rolgordijnwinkel, dan mag je vertrouwen op een nette afwerking.

Tip 3: Automatisch of met handbediening
Wat vind je prettig? Laat je de rolgordijnen zelf met de hand omlaag zakken of kies je voor een automatische bediening?

Tip 4: Voor welke ruimte zoek je rolgordijnen?
Het maakt nogal een verschil of je raambekleding zoekt voor de keuken, de woonkamer of een slaapkamer. In de keuken speelt verduistering waarschijnlijk geen rol, terwijl dat wel een belangrijke factor is in een slaapkamer.

Tip 5: Heb je ramen van VELUX, let dan goed op de maat
Het voordeel van dit soort ramen is dat je met een vaste maat te maken hebt. Dit kan handig zijn tijdens het uitzoeken van de juiste rolgordijnen. Weet je het typenummer, dan is opmeten niet eens meer nodig.

Tip 6: Ga voor duurzaam
Rolgordijnen zijn niet de duurste manier om je ramen te bekleden. Toch maakt het nog wel een verschil waar je ze koopt en voor welk merk je kiest. Ik raad je aan om te gaan voor kwaliteit. In de eerste plaats gaan de gordijnen dan veel langer mee en in de tweede plaats hangen ze vaak veel netter.

Tip 7: Hoe verduisterend wil je ze hebben
Slaap jij het beste als het helemaal donker is? Neem dan rolgordijnen die totaal geen licht doorlaten. Vind je het juist prettig als er nog iets licht naar binnen komt, neem dan geen rolgordijnen die helemaal verduisterend werken.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.