Lifestyle

Zo bereid je je voor op een haartransplantatie!

2 dec , 2020  

Krijg jij steeds dieper wordende inhammen? Of ontstaat er een grotere kale plek rondom de kruin op jouw (achter)hoofd? Dan heb je waarschijnlijk te maken met haaruitval. Bij mannen is haaruitval vaak het gevolg van het hormoon DHT. Ook bij vrouwen kan de hormoonhuishouding ervoor zorgen dat er steeds meer haar uitvalt. Wil je kale plekken op jouw hoofd tegengaan? Dan kun je van alles proberen. Heb je dit al gedaan? Dan ben je mogelijk ten einde raad. Een haartransplantatie biedt in dat geval uitkomst. Wanneer je nog niet eerder zo’n behandeling ondergaan hebt, weet jij waarschijnlijk niet wat je te wachten staat. Wij geven hier tekst en uitleg, zodat jij je optimaal voor kunt bereiden op een haartransplantatie.

Wat gebeurt er tijdens een haartransplantatie?
Bij een zantmankliniek.nl worden er haren getransplanteerd vanuit het donorgebied naar kale plekken op jouw hoofd. Jouw achterhoofd is vaak het donorgebied. Haren op het achterhoofd hebben namelijk een andere genetische aanleg. Hormonen hebben hier geen invloed op, waardoor ze na transplantatie niet meer uitvallen.

Voor wat betreft haartransplantaties kennen we twee methodes: Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE). Bij beide methodes worden de haren op een andere manier getransplanteerd. Kies je voor de FUT-methode? Dan wordt er een stripje haar weggenomen uit de haarzijde aan de achterkant van jouw hoofd. De stripjes worden vervolgens in het kaler wordende gebied geïmplanteerd. Doordat er met stripjes haar gewerkt wordt, kunnen er in een dag vele haarzakje getransplanteerd worden. Nadeel van deze methode is dat je niet ontkomt aan hechtingen.

De FUE-methode neemt iets meer tijd in beslag. Dit komt doordat de haarzakjes bij deze methode één voor één getransplanteerd worden. Met behulp van een holle micronaald of een boortje worden de haarzakjes (grafts) uit de hoofdhuid verwijderd. Middels kleine snedes worden de haarzakjes direct in het kale gebeid geïmplanteerd. Bij de FUE-methode zijn hechtingen niet nodig. De kleine snedes groeien vanzelf weer dicht.

Doet een haartransplantatie pijn?
Een haartransplantatie is een medische ingreep. Mede hierdoor krijgen sommige mensen al de kriebels bij het horen van dit woord. Vaak wordt gedacht dat het transplanteren van haren een pijnlijke bedoeling is. Dit gevoel is jou mogelijk ook bekropen na het lezen van de verschillende methodes voor haartransplantatie. Toch doet een haartransplantatie geen pijn. Zowel bij de FUE- als de FUT-methode wordt jouw hoofd plaatselijk verdoofd. Hierdoor voel je niet dat de strips of losse haarzakjes uit jouw hoofdhuid gehaald worden. Ook het implanteren van de haren doet geen pijn.

Wat gebeurt er na afloop van de behandeling?
Heb je een haartransplantatie ondergaan? Dan hoef je niet langer bang te zijn voor haaruitval. Zoals we al aangaven hebben de haarzakjes uit het donorgebied een andere genetische aanleg. Na de transplantatie groeien de haarzakjes binnen enkele dagen vast. Zo’n twee weken na behandeling vallen de haren uit. Dit hoort bij het proces. Na het uitvallen van de haren produceren de haarzakjes nieuwe haren. Na een jaar is het definitieve resultaat zichtbaar. Er vindt dan tevens een eindcontrole plaats met de behandelend arts. Hij beoordeelt dan de foto’s die gemaakt zijn voor en na de haartransplantatie om te bepalen. Is er niets vreemds te zien? Dan is de haartransplantatie succesvol afgerond.

, , , , ,



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.