Lifestyle

Zo maak jij van jouw achtertuin een droomtuin

28 apr , 2021  

Als jij jouw achtertuin volledig opnieuw in zou kunnen richten, zou je het dan volledig anders doen? Een droomtuin met vooral veel gras, kleurrijke bloemen en misschien wel een vijver? Of zou je voor volledige bestrating kiezen met wat grote bomen aan de zijkanten? Het is altijd een leuk idee om je tuin op papier opnieuw in te richten en inspiratie van buitenaf te zoeken. We geven je graag wat tips waar je misschien nog niet eens aan gedacht hebt!

Een kweekkas
Een kweekkas kan een ontzettend idyllische sfeer creëren in jouw tuin. Zeker wanneer je wat meer ruimte hebt en je een wat groter formaat kwijt kunt, zoals voor een prachtige hexagon vorm. Je kunt een kas natuurlijk gebruiken om groente, fruit en kruiden in te kweken, maar je kunt deze ook inrichten met een fijne tuintafel en stoelen. Zo kun je op wat sombere dagen of op de wat koelere zomeravonden toch heerlijk genieten van je achtertuin. Ook wanneer jouw tuin wat kleiner is kun je gemakkelijk een kweekkas neerzetten, door bijvoorbeeld een muurkas te installeren die wat minder ruimte in beslag neemt!

Een buitenhaard of vuurtafel
Een vuurtje maakt alles romantischer, knusser en een stuk gezelliger. Bedenk je eens hoeveel fijne avonden je hebt gehad waarbij je diepzinnige gesprekken had naast een vuurkorf?! Precies om die reden is het een goed idee om te investeren in een buitenhaard, vuurschaaf of een vuurtafel. Zeker wanneer je iets kan vinden wat op gas werkt is dat extra gebruiksvriendelijk. Daarnaast heb je minder last van troep. Houd je juist ontzettend van die geur van verkoold hout? Dan is een vuurschaal of -korf echt wat voor jou. Zo creëer jij die romantische sfeer waardoor je tot diep in de nacht kunt kletsen met je familie, partner of vrienden!

Fruitbomen in overvloed
Ben jij een fan van mooie bomen met prachtige bladeren en kleuren? Dan kun je ervoor kiezen om allerlei soorten fruitbomen in je tuin te zetten. Dit werkt zowel in grote als kleine tuinen, omdat je hiermee de hoogte ingaat (na verloop van tijd uiteraard). Veel bomen kunnen tegenwoordig goed overleven in ons klimaat, zoals appelbomen, perenbomen en zelfs wat meer exotische bomen als citroenboompjes. Het kan zijn dat je de exotische boompjes in de winter moet afdekken of naar binnen moet halen, dus deze kun je het beste in potten planten.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.