Lifestyle, Ondernemen

Zo vind je zakelijk en persoonlijk succes

16 jun , 2021  

Ben je toe aan een volgende stap in je professionele carrière? Wil je jezelf blijven verbeteren en uitdagen? Er zijn in dat geval verschillende stappen die je kunt zetten naar een mooie toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een cursus of volwaardige opleiding, deelname aan netwerkevenementen om je eigen professionele netwerk verder uit te breiden met potentiële werkgevers, jezelf aanmelden bij een bureau voor werving en selectie, enzovoorts. Doorgaand op dit laatste punt, is het belangrijk om te kijken naar het type bureau waar je jezelf aanmeldt. Een professioneel bureau als Maes & Lunea richt zich op een hele andere dienstverlening dan een partij als Randstad. 

Jezelf uitdagen met een opleiding of cursus 
Wanneer je huidige werk niet langer uitdagend voor je is, loont het om een opleiding te volgen. Tijdens de opleiding doe je nieuwe inzichten op, leer je bij en verbeter je vaardigheden. Het kan de basis vormen van een volgende stap in je professionele carrière. Naast het feit dat je kennis vergaart, doe je ook nieuwe contacten op. Andere cursisten werken mogelijk bij bedrijven die jou aanspreken. Door hen toe te voegen aan je netwerk krijg je op een later moment wellicht kansen om de overstap te maken naar die leuke werkgever. 

Neem deel aan netwerkevenementen 
Het uitbreiden van je professionele netwerk doe je niet alleen tijdens het volgen van een cursus of opleiding. Denk ook eens aan het bezoeken van een netwerkevenement in de buurt. Netwerkevenementen zijn er specifiek op gericht om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Dit is niet alleen vanuit zakelijk en professioneel oogpunt interessant. Ook persoonlijk heb je baat bij een netwerk van professionals om je heen. Dit houdt je scherp, daagt je uit en zorgt er daarbij voor dat je jezelf gewaardeerd voelt. Deze positieve energie laat je met een goed gevoel aan een nieuwe werkdag beginnen! 

Actief op zoek naar een nieuwe uitdaging 
Op het moment dat je al op heel korte termijn op zoek wilt gaan naar een nieuwe uitdaging, kun je jezelf aanmelden bij een bureau gespecialiseerd in werving en selectie. Deze bureaus zijn vaak op zoek naar geschikte kandidaten voor hun opdrachtgevers. Eerder las je al, dat er grote verschillen kunnen zitten tussen deze bureaus. Het is daarom belangrijk om al op voorhand te kijken welke volgende stap bij je past. Naar wat voor type functie zoek je? Wil je strategisch, tactisch of voornamelijk operationeel actief zijn binnen een werkgever? 

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.