Lifestyle

Zo zorg je ervoor dat je meubels schoon blijven

25 jul , 2020  

Of je nu huisdieren hebt, er regelmatig stofjes door de lucht zweven, of je huis over het algemeen vrij schoon is: een goede schoonmaak deed geen enkel meubilair ooit kwaad. Met oog op het verschillende materiaal waarvan het meubilair gemaakt is, kan het echter lastig zijn om een grondige schoonmaak succesvol te verrichten. Wens je zeker te willen weten dat het meubilair schoon wordt, zonder dat je schade aan het meubilair verricht? Zó zorg je ervoor dat je meubels schoon blijven.

Met name de woonkamer staat vaak vol met meubilair dat zo nu en dan wel eens een goede schoonmaak kan gebruiken. De bank is hier een goed voorbeeld van, omdat deze van al het meubilair vaak het meest ruimte inneemt, en het lastigst schoon te maken is.

Voorafgaand aan de schoonmaak
Het reinigen van de bank begint met een goede voorbereiding. Liggen er losse kussens op de bank, dan is het praktisch om deze als allereerst goed uit te kloppen en stofvrij te maken. Vervolgens staat het intensief stofzuigen en verwijderen van eventuele kruimels voor de boeg, zodat de bank eenvoudiger schoongemaakt kan worden. Bij de aankoop van een stofzuiger wordt er vaak een aparte borstelmond voor specifieke stoffen meegeleverd, waarmee ook de bank eenvoudig schoongemaakt kan worden. Neem met deze borstel het bankstel af, zodat de echte schoonmaak kan beginnen.

De echte schoonmaak van start
Wanneer de bank goed is gestofzuigd en alle losse vuiltjes verwijderd zijn, kan het echte schoonmaakwerk beginnen. Met het juiste reinigingsmiddel kan de bank ingesprayed worden, waarbij goed gekeken dient te worden naar de stof van het bankstel, omdat de behandelingsmethoden per stofsoort variëren. Na het insprayen van de stoffen bekleding van de bank, dient het reinigingsmiddel in te werken. Een reinigingsmiddel heeft ten alle tijden de tijd nodig om de vervuiling los te kunnen weken, omdat een diepere reiniging soms een vereiste is. Na het insprayen van de bank is het goed om de grovere vervuiling op het bankstel te verwijderen door middel van een spons en het liefst een witte handdoek. Hierna dient het bankstel goed doorgemaakt te worden, wederom het liefst met een witte handdoek, zodat de kleurstoffen in de handdoek niet afgeven op het bankstel. Tijdens het afdrogen van het bankstel is het belangrijk om niet te wrijven, maar het bankstel droog te deppen. Indien er gewreven wordt, ontstaan er vaak kringen op de stof van het bankstel, in dit wil je voorkomen.

In het vervolg
Het reinigen van een stoffen bankstel, kan best een flinke klus zijn. Een leren bank, daarentegen, is een stuk gemakkelijker in reiniging. Ook een fauteuil kopen, die relatief kleiner is, bespaart de nodige tijd en moeite.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.