Ondernemen

Waarom een ontvochtiger in jouw sector ook van belang kan zijn

21 mrt , 2023  

Vocht in huis, vocht in de auto of vocht op de werkvloer: op vrijwel iedere plek is vocht geen pretje. Vocht kan namelijk heel wat problemen veroorzaken. Denk daarbij aan schimmels, roest of schade. Dit kan vervolgens weer schadelijk zijn voor de producten die je in de ruimte hebt staan én natuurlijk ook voor de gezondheid van de mensen die zich in de ruimte bevinden. Een ontvochtiger kan hiervoor een goede oplossing zijn om de bovengenoemde problemen te voorkomen. Hieronder vertellen we je meer.

Vocht zorgt voor problemen

We benoemden het net al even dat vocht op veel plekken voor behoorlijk wat problemen kan zorgen. Vocht kan ook gevaarlijk zijn op de werkvloer, in meerdere sectoren. Wellicht ook wel in de sector waarin jij werkzaam bent. Denk bijvoorbeeld aan de voedselbranche of de logistieke sector, maar ook in bijvoorbeeld de IT-branche kan vocht gevaarlijk zijn. Vocht kan zorgen voor condens en een druppeltje condens kan voor problemen zorgen.

Denk er maar eens aan dat zo’n druppeltje condens in het voedsel terechtkomt, of dat er een druppeltje condens in een pakketje valt waardoor de inhoud beschadigd raakt. Of stel je voor: een druppeltje vocht komt op de hardware terecht, wat kan zorgen voor bijvoorbeeld kortsluiting of het kwijtraken van bestanden.

Het belang van een ontvochtiger

Het moge dus duidelijk zijn dat vocht op de werkvloer voor vervelende situaties kan zorgen. Een manier hoe je dit kunt voorkomen is door een industriële ontvochtiger aan te schaffen. Zo’n ontvochtiger zorgt ervoor dat overtollig vocht wordt afgevoerd, zodat de luchtvochtigheid in de ruimte op peil blijft. Je hebt verschillende soorten ontvochtigers en luchtdrogers. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

De verschillende soorten oplossingen

D&F Techniek heeft meerdere ontvochtigers en luchtdrogers in het assortiment. Per apparaat verschilt het in welke situatie het kan worden toegepast.

Adsorptiedroger

De meest bekende industriele ontvochtiger is de adsorptiedroger. Het apparaat adsorbeert het vocht waarbij een droogmiddel wordt gebruikt.

Condensatiedroger

Zoals de naam al doet vermoeden, zal een condenstatiedroger de vocht condenseren en vervolgens wordt dit vocht afgevoerd.

Persluchtdrogers

Ook een persluchtdroger kan worden ingezet bij een vochtprobleem op de werkvloer. Een persluchtdroger haalt de waterdamp uit de lucht. Er zijn dus verschillende soorten oplossingen waar je aan kunt denken om de luchtvochtigheid op de werkvloer op peil te houden. Verdiep je in de verschillende apparaten en ontdek welk apparaat het beste bij jouw situatie past.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.