Ondernemen

Wat is het ideale moment om een relatiegeschenk te geven?

23 sep , 2020  

Heb jij een eigen bedrijf? Dan geef je jouw relaties zo nu en dan ongetwijfeld een zakelijk cadeau. Hiermee spreek je jouw waardering uit richting klanten en/of personeel. Tegenwoordig zijn er talloze relatiegeschenken die jij namens jouw bedrijf weg kunt geven. Het vinden van een relatiegeschenk is meestal niet zo’n probleem. Bedrijven worstelen vaak meer met het moment waarop zij een relatiegeschenk weggeven. Vind jij het ook lastig om hier een goed moment voor te kiezen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder een aantal ideale momenten op een rijtje.

Feestelijke gebeurtenis binnen het bedrijf
Een eerste mogelijkheid om jouw relaties en/of personeel een cadeau te doen, is bij een feestelijke gebeurtenis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jubileum. Bestaat jouw bedrijf bijvoorbeeld 12,5, 25, 50 of 100 jaar? Dan wil je dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Relatiegeschenken zijn hier uitermate geschikt voor. Je kunt de relatiegeschenken in dat geval laten bedrukken met de naam en/of de logo van het bedrijf en de mijlpaal. Je kunt jouw personeel daarnaast een relatiegeschenk geven wanneer er met jouw onderneming een belangrijk doel bereikt is. Door jouw personeel regelmatig te belonen, spreek jij je waardering richting hen uit. Dit zorgt ervoor dat zij zich dag in dag uit met ziel en zaligheid inzetten voor jouw bedrijf.

Feestdagen
Wie aan relatiegeschenken denkt, denkt ongetwijfeld aan feestdagen. Zo wordt er in menig bedrijf met de kerstdagen een kerstpakket als geschenk gegeven. Bij veel bedrijven bestaat dit pakket uit een doos gevuld met eten. Je kunt het ook eens anders aanpakken en het geld investeren in één product. Denk bijvoorbeeld eens aan speakers. De meeste mensen luisteren graag muziek en met een speaker is dat mogelijk. Je kunt deze speakers bedrukken met de naam en/of het logo van jouw bedrijf. Op deze manier worden ontvangers van het geschenk altijd herinnerd aan jouw bedrijf. Naast de kerstdagen kun je ook rondom andere feestdagen relatiegeschenken weggeven, zoals rond Pasen.

Bepaal zelf jouw ideale moment
Veel bedrijven geven relatiegeschenken bij jubilea en rond de feestdagen. Dit wil niet zeggen dat jij dit ook maar moet doen. Nee, want je kunt ook prima andere moment kiezen om jouw (zakelijke) relaties een geschenk te geven. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker dat bedrijven hun personeel in de zomer een pakket doen om bijvoorbeeld de bouwvak feestelijk in te luiden.

Wil je jouw relaties gadgets cadeau doen? Dan ben je niet gebonden aan een bepaalde tijd in het jaar. Gadgets kunnen het hele jaar door namelijk gebruikt worden. Wanneer je kiest voor dit relatiegeschenk, scoor je ongetwijfeld punten bij jouw relaties. Je kunt daarnaast gadgets bedrukken, zodat jouw relaties altijd aan jouw bedrijf herinnerd worden. Door jouw relaties met een dergelijk geschenk te waarderen, is de kans groot dat zij klant blijven.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.