Ondernemen

Welke mogelijkheden zijn er om een bedrijfspand te financieren?

17 sep , 2020  

Ben je op zoek naar een nieuw bedrijfspand? Dan kun je ervoor kiezen om te huren. Je draagt in dat geval iedere maand huur af voor gebruik van het pand. Het pand wordt echter niet jouw eigendom. Dit is wel het geval wanneer je een bedrijfspand koopt. De aankoop van een pand voor jouw bedrijf is echter een behoorlijke investering. Beschik je niet over voldoende financiële middelen om het pand te kopen? Denk dan niet direct dat je maar moet gaan huren. Nee, want er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om een bedrijfspand te financieren. Wij zetten de beste en bekendste mogelijkheden hieronder op een rijtje.

Geld lenen binnen jouw eigen netwerk
Kom je slechts een beetje geld tekort om een bedrijfspand te kunnen kopen? Dan kun je kijken of je geld los kunt krijgen bij mensen uit jouw eigen netwerk. Misschien zijn er wel familieleden die jou een geldbedrag willen lenen. Op deze manier hoef je geen lening af te sluiten bij een bank of kredietverstrekker. Hierdoor wordt het financieel een stuk aantrekkelijker om een bedrijfspand te kopen. Zorg er echter wel voor dat er genoeg geld beschikbaar blijft, ook na aankoop van het bedrijfspand. Stop daarom nooit al jouw vermogen in een nieuwe pand voor jouw bedrijf. Hierdoor heb je straks mogelijk moeite om aan betalingsverplichtingen te voldoen.

Hypotheek bij een bank of kredietverstrekker
Lang niet iedere ondernemer vindt het prettig om geld van bekenden te lenen. Dit kunnen wij ons goed voorstellen. Wanneer het niet zo uitpakt als gewenst, zijn jouw naasten hun geld mogelijk kwijt. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden dan geld lenen binnen jouw eigen netwerk. Je kunt je namelijk tot een bank of kredietverstrekker richten om een zakelijke hypotheek af te sluiten. Deze partijen kunnen jou ook een zakelijke lening verschaffen om een bedrijfspand te financieren. Indien je hiervoor kiest, raden wij je wel aan om goed naar de voorwaarden te kijken. Het is namelijk jammer wanneer achteraf blijkt dat er een addertje onder het gras zit.

Bij een bank of kredietverstrekker zijn er genoeg specialisten die jou advies kunnen geven, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Zo is een combinatie van zowel eigenvermogen, geld via jouw netwerk en een zakelijke hypotheek ook een optie. Welke optie ook het best past bij jouw persoonlijke situatie, het is belangrijk om je vooraf goed in te lezen en te laten informeren.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.