Outdoor

3 tips om jezelf warm te houden in de winter

11 feb , 2021  

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen; de winter is hier! Een periode vol pret, maar ook de periode van lage temperaturen. Heb jij het dit jaar al koud gehad? Dan heb je vast ervaren hoe vervelend dit kan zijn. In dit artikel geven wij jou 3 tips waarmee jij de kou trotseert en het warm houdt. 

1. Houd je hoofd, handen en voeten warm 

Via je hoofd, handen en voeten verlies je de meeste warmte. Het is dus ook goed om deze lekker warm te houden. Draag wind- en waterdichte schoenen, met dikke sokken. Je kunt ervoor kiezen om sokken van wol te dragen. Wollen sokken zorgen er namelijk voor dat je voeten extra warm blijven. Ook is het goed om je handen tegen de kou te beschermen. Hiermee houd je jezelf niet alleen lekker warm, maar ook bescherm je je handjes tegen de gevolgen van de kou, zoals droogheid. 

Het meest belangrijke om geen warmte te verliezen, is het dragen van een goede muts. Een muts zorgt ervoor dat je geen warmte verliest via je hoofd. Vind je een muts er stom uitzien? Dan kun je deze altijd personaliseren en opleuken. Zo kun je mutsen borduren met verschillende ontwerpen, namen of teksten. 

2. Blijf in beweging 

Een goed potje sporten zorgt er niet alleen voor dat je op dat moment lekker opwarmt, het zorgt er ook voor dat je het de rest van de dag niet snel koud zal krijgen. Door goed te bewegen, verbeter je je bloedsomloop en dat maakt dat je het niet snel koud krijgt.

Ga jij naar buiten? Warm jezelf dan eerst even op met een ‘warming-up’. Even stretchen en springen en je spieren zijn warm. Dit zorgt ervoor dat je lichaam een voorsprong heeft. 

3. Zorg voor goed eten

Door goede voedingsstoffen te eten, blijft je lichaam warm. Van pittig eten kan je het bijvoorbeeld behoorlijk heet krijgen. Een extra schepje sambal, een scherpe chilipeper of wat gember kunnen er voor zorgen dat je de kou (tijdelijk) vergeet. In China houden ze zich aan een voedingsleer die vertelt welke etenswaren verkoelend en verwarmend werken. Producten zoals vlees, venkel, noten en geitenkaas zouden je lichaam warm houden.

Is het echt koud? Dan is een warme lunch aan te raden. Een goede, warme lunch zit boordevol voedingsstoffen. Daarnaast moet je lichaam aan het werk om alles te verteren en hierdoor krijg jij het weer lekker warm.

Wij hopen dat je met deze drie tips lekker warm blijft deze winter! 

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.