Outdoor, Vakantie & reizen

De leukste outdooractiviteiten met kinderen in het buitenland

13 apr , 2023  

Buitenavonturen zijn vaak de beste ervaringen die je als gezin kunt beleven. Niet in de eerste plaats omdat de wereld talloze verbluffend mooie natuurlijke bestemmingen bezit, maar ook omdat ze je momenten met alléén elkaar en de natuur geven. Zonder alle elektronische apparaten of andere afleidingen. Outdooractiviteiten tijdens een gezinsvakantie zorgen bovendien voor de meest rijke en dierbare herinneringen. Ze brengen je als familie bovendien dichter bij elkaar. Ben jij ook op zoek naar toffe outdooractiviteiten tijdens een gezinsvakantie op een geweldige bestemming, maar weet je niet goed waar je naartoe moet? Bekijk dan snel onze lijst met aanbevelingen.

Ga wilde dieren spotten tijdens een jungletocht

Het maken van een heuse jungletocht is al een fantastische outdoor activiteit op zich. Maar hoe geweldig is het om tegelijkertijd op zoek te gaan naar wilde, exotische dieren? Het zoeken naar majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat, is een van de mooiste ervaringen die je als gezin kunt opdoen.
Er zijn natuurlijk enorm veel bestemmingen waar je dieren in het wild kunt spotten. Maar tijdens een vakantie in Costa Rica met kinderen val je helemaal met je neus in de boter. De regenwouden, stranden en vulkanen zijn legendarisch en het is een gemakkelijk bereisbaar land.
Voor gezinnen is Costa Rica één grote (en veilige) speeltuin voor tropische avonturen. De regenwouden van dit mooie land maken ontmoetingen met wilde dieren gemakkelijk: van luiaards en neusberen tot kolibries en toekans; je ziet ze hier gegarandeerd.

Waag je aan de Tour du Mont Blanc in de Alpen

Ook het maken van een meerdaagse wandeltocht is een van de grootste, mooiste en leukste avonturen die je als gezin kunt meemaken. Waag je bijvoorbeeld aan de ‘Tour du Mont Blanc’, een langeafstandsroute met uitstekende paden en bewegwijzering.
Dit ongeveer 170 kilometer lange wandelpad rond de ‘Monarch van de Alpen’, begeeft zich door de drie Alpenlanden Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het biedt bijna constant uitzicht op gletsjers, puntige toppen en de besneeuwde koepel van de Mont Blanc.

Lees ook: Ontdek de mooiste plekken op vakantie alleen met de auto.

Beklim samen de Machu Picchu

De legende van Machu Picchu is al fascinerend op zichzelf. Maar hoe cool is het om de eeuwenoude ruïnes van de oude metropool van het Incarijk met je kids te bezoeken, in het hart van Peru? Dit is het perfecte familieavontuur: Machu Picchu stelt gezinnen in staat om een ​​echt buitenavontuur te beleven dat wereldgeschiedenis combineert met verbluffende historische uitzichten. Neem je gezin mee op een begeleide tocht door de bergen om deze unieke beschaving te bezoeken, terwijl je ondertussen heerlijke quality time doorbrengt met elkaar. Zie jij een familievakantie in Peru wel zitten? Bekijk dan voor meer informatie de website Travelnauts; een organisatie die gespecialiseerd is in bijzondere reizen met kinderen.

Ga wildwaterraften in Slovenië

Een rafting activiteit is het ultieme outdooravontuur voor families. En een land waar je als geen ander het ruige water met z’n allen kunt trotseren is Slovenië. Tijdens een begeleide rafting tour op de legendarische Soča-rivier bijvoorbeeld, wordt er voor gezorgd dat je een topteam vormt met je gezin en worden er speciale commando’s met de kinderen geoefend. In de grotere stroomversnellingen kunnen de kleintjes op de bodem van de raftingboot plaatsnemen; een veilige plek. De kinderen krijgen ook peddels, of ze nu mee willen roeien of niet. Vaak stop je tijdens deze activiteit bovendien op de mooiste, rustige plekjes om in de rivier te zwemmen, te picknicken of spelletjes te doen.

Zo zijn er nog veel meer toffe outdooractiviteiten die je in het buitenland kunt ondernemen met je kinderen. Waar wacht je nog op?

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.