Overig

5 tips voor een soepele verbouwing

2 feb , 2021  

Een verbouwing verloopt lang niet altijd even soepel. Probleem is alleen dat veel mensen zich hier van tevoren vaak niet bewust van zijn. Logisch, want de problemen ontstaan meestal pas als je eenmaal begonnen bent met verbouwen. Hierdoor denk je misschien dat het nagenoeg onmogelijk is om een verbouwing soepel te laten verlopen. Toch is dit niet het geval. Benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat de kans op problemen tijdens het verbouwen van jouw huis minimaal is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij je namelijk 5 tips voor een soepele verbouwing.

1. Wat moet er gebeuren?
Eén van de redenen waarom een verbouwing vaak niet soepel verloopt, is omdat mensen het onderschatten. Menigeen denkt dat de klus zo gepiept is. Helaas valt het in de praktijk vaak flink tegen. Om te voorkomen dat jij ook tegen dit probleem aanloopt, raden wij je aan te bepalen wat er allemaal moet gebeuren alvorens je begint. Weet je precies wat er moet gebeuren? Dan wordt het een stuk makkelijker om een nauwkeurige inschatting te maken van de tijd die een verbouwing kost.

2. Stel een budget vast
Nagenoeg iedere verbouwing kost veel geld. Veel mensen zijn zich hier bewust van, maar toch is geld vaak een boosdoener bij een verbouwing. Daarom doe je er goed aan een budget vast te stellen voordat je begint met slopen. Budgetteer vooral niet te strak, want tijdens een verbouwing kunnen onvoorziene problemen aan het licht komen. Heb je hier geen rekening mee gehouden in jouw budget? Dan is er mogelijk geen geld om de verbouwing volledig naar jouw wensen af te ronden als er toch een probleem ontstaat. En zeg nou zelf: dat zou zonde zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd wat geld achter de hand houdt.

3. Zelf doen of uitbesteden
Wil je geld besparen? Dan besluit je mogelijk om een verbouwing zelf uit te voeren. In dat geval maak je geen kosten voor vakmensen. Toch is het lang niet altijd verstandig om zelf aan de slag te gaan met een verbouwing. Doe dit vooral niet als je twee linkerhanden hebt. Ook specifieke werkzaamheden, zoals het verleggen van afvoer- en waterleidingen en het aanleggen van elektriciteit, kun je beter overlaten aan professionals. Waarom? Omdat je dan zeker weet dat de klus naar behoren wordt uitgevoerd. De kans op problemen is hierdoor minimaal.

4. Maak een planning
We horen regelmatig dat een verbouwing langer duurt dan verwacht. Dit komt vaak doordat er geen planning gemaakt wordt. In dat geval is het niet gek dat de klus uitloopt, want je hebt niets om je aan vast te houden. Wil je dat jouw verbouwing in een zo kort mogelijk tijdsbestek wordt uitgevoerd? Maak dan vooral een planning. Lang niet iedereen weet hoe hij dit aan moet pakken. Gelukkig kan een vakman jou hierbij helpen. Hij weet namelijk precies hoe lang hij over een klus doet.

5. Pak het direct goed aan
Een verbouwing is meestal een flinke klus. Dit is zeker het geval als je bijvoorbeeld jouw badkamer of keuken gaat verbouwen. De meeste mensen richten zich alleen tot werkzaamheden die een directe link hebben met de verbouwing. Begrijpelijk, maar toch raden wij je aan verder te kijken dan dat. Laat een loodgieter bijvoorbeeld direct cv ketel onderhoud uitvoeren als hij jou helpt bij de verbouwing. Dit is namelijk niet iets wat je zelf kunt. Een loodgieter kan bovendien jouw cv ketel bijvullen als de waterdruk lager is dan 1,5 bar.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.