Overig

Haal elke dag het maximale uit je leven

21 mrt , 2023  

Soms dringt het even binnen maar het leven is niet voor eeuwig daarom is het belangrijk om volop te genieten van je leven. Door het maximale uit je leven te halen heb je meer verhalen en maak je meer mee. Je ontdekt meer van de wereld en je weet donders goed wat je wel leuk vindt en waar je gewoon simpelweg niet op zit te wachten. Mensen die vaak bezig zijn, zijn gemotiveerd en actief in het leven. Wanneer je rust neemt en lekker ontspant kom je hier vaak in een sleur en hier kom je soms moeilijk uit. Het duurt ongeveer 3 maanden voor een mens om van een ritme een gewoonte te maken. Als voorbeeld: “wanneer je in januari begint met elke dag 5:00u opstaan. Raak je hier in maart aan gewend”. Dit duurt 3 hele maanden voor een mens om echt in dit ritme te komen. Dit is simpel een herkenbaar voorbeeld maar je kunt het in heel veel gevallen gebruiken. Hetzelfde met gezond eten, sporten, werken, drank etc etc. Daarom is het belangrijk om actief bezig te zijn en nieuwe grenzen op te zoeken. Deze grenzen zie je niet gelijk. Geef het dus altijd een goede kans.

Leef je leven

Hoe jij het maximale uit je leven haalt kan niemand jou vertellen. Dit is een ervaring die je zelf moet opzoeken. Waar wordt jij gelukkig van? En waar wordt je bang van? In veel gevallen is het geen waar je bang voor bent juist iets wat jou vrijheid kan geven. Heb je angst om voor groepen te spreken of angst voor hoogtes? Wanneer je deze activiteiten toch doet voelt dit tientallen keer sterker dan wanneer je dit gewend bent. Het gevoel van voldoening en overwinning is een geweldig gevoel. Je lichaam vult zich met adrenaline en jou dag kan echt niet meer stuk. Je hebt een grens opgezocht en het maximale uit je dag gehaald. Je hoeft niet van s ochtends tot s avonds bezig te zijn zolang je jezelf maar iedere dag weer uitdacht om iets nieuws of iets engs te doen. Dit kun je al klein beginnen. Denk aan iedere dag vroeg opstaan, of iedere dag gezond eten, op tijd naar bed of iedere dag een stukje lopen in de frisse buitenlucht. Voor iedereen heeft een activiteit een ander gevoel en daarom is het zo belangrijk dat je zelf opzoek gaat naar waar jij jouw voldoening uit haalt.

Sporten

Activiteiten zijn voor mensen toch echt wel waar hij of zij haar voldoening uit kan halen. Denk maar eens terug in je leven wanneer je dit gevoel hebt meegemaakt of het is wanneer je scoort in een wedstrijd. Een presentatie hebt gehouden of wellicht gebungeejumped hebt of een voetbal bet (niet toegankelijk vanuit Nederland) gewonnen hebt. Dit zijn allemaal voorbeelden die je zo uit de losse pols kunt schudden. Je kunt ook kijken naar extreme sporten maar dat is meer voor mensen die echt dat adrenaline gevoel door hun lichaam willen hebben. Deze sporten zijn niet voor iedereen bestemd en raad ik ook zeker niet iedereen aan. Je moet lekker doen waar jij je goed bij voelt en daarom is het zo belangrijk om voor jezelf te gaan zoeken waar jouw grenzen liggen. Want dat is precies de plek waar jij dat heerlijke gevoel van kunt krijgen. Je daagt jezelf uit en leert hiervan. Door jezelf zo nu en dan uit te dagen haal jij het maximale uit jouw eigen leven. Soms vergeten we dat we het zelf voor het zeggen hebben. Kom uit je luie stoel en ga aan de slag!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.