Overig

Voor het eerst naar een coffeeshop in Amsterdam

15 feb , 2023  

Herinner jij je de eerste keer dat je een biertje of glas wijn dronk nog? Of wat te denken van de eerste avond waarop je dronken was? Hoewel je van de avond zelf mogelijk weinig meer weet, staat het gevoel van de ochtend erna je wellicht nog bij. Vergelijkbaar met het drinken van je eerste alcoholische drankje, is je eerste bezoek aan de coffeeshop. Voor veel mensen een spannend, maar leuk moment! Het gebruik van wiet kan je een heel ontspannen gevoel geven. In het bijzonder wanneer je voor een coffeeshop in Amsterdam kiest met een loungehoek. Vaak is zo’n hoek op een hele huiselijke wijze ingericht en hangt er een ongedwongen sfeer. Een goede plek om voor het eerst kennis te maken met de coffeeshop in jouw stad. 

Kies voor een betrouwbare coffeeshop in de buurt 
Wanneer je voor het eerst naar een coffeeshop gaat, is het zaak uit te zoeken welke partij betrouwbaar is. Koop wiet nooit op straat, maar via de legale weg in de coffeeshop. Niet alleen is dit voor jezelf veiliger en helpt het je te voorkomen dat je wordt opgepakt door de politie; ook is de kwaliteit van de producten die er verkocht worden vaak hoger. In een coffeeshop kun je terecht voor verschillende soorten wiet en hasj. Kijk vooraf alvast eens op de website van een coffeeshop, om te zien wat er aangeboden wordt en wat daarvan jou het meeste aanspreekt. Wellicht heb je vrienden met meer ervaring in de coffeeshop. Het gebruik ervan mag in de coffeeshop zelf of thuis; gebruik het niet in het openbaar of op straat. Hoewel dit volgens de landelijke regels mag, verbieden veel gemeenten (meer dan 67%) dit. 

Huiselijke sfeer in de coffeeshop 
Zoals reeds genoemd werd hebben verschillende coffeeshops een loungehoek. Je kunt er niet alleen terecht voor cannabis, maar bijvoorbeeld ook voor een kop koffie.

Start altijd met een kleine hoeveelheid hasj of wiet 
Ben je niet alleen voornemens voor het eerst een coffeeshop te bezoeken, maar wil je er ook direct hasj of wiet kopen? Gebruik de eerste paar keer altijd een kleine hoeveelheid van deze middelen. Het helpt je uit te zoeken welk effect deze softdrugs op je hebben. Daarbij helpt het te voorkomen dat je al snel steeds meer van een middel nodig hebt om hetzelfde gevoel te ervaren als je de eerste keer had. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.