Evenementen, Thee

Dutch Tea Championship 2016 #dtc16

7 dec , 2015  

Word jij de volgende Dutch Tea Champion? Laat ons kennismaken met jouw kennis en vaardigheden, strijd met andere kandidaten om de titel Dutch Tea Champion 2016 en win een geheel verzorgde reis naar de theeplantages van Malawi met Origin Trips.

De vijfde editie van het Dutch Tea Championship zal dit keer plaatsvinden op zondag 20 maart 2016 tijdens het Amsterdam Coffee Festival in Amsterdam. Organisator ITC Academy biedt met deze jaarlijkse wedstrijden een podium voor trends en ontwikkelingen in de theewereld en geeft theekenners de kans zich te presenteren aan het publiek.

Tijdens de voorrondes, die 4 en 5 januari 2016 zullen plaatsvinden in Zeewolde, krijg je de kans je kennis en vaardigheden te laten zien. Je beantwoordt theoretische vragen in de vorm van een quiz om te laten zien dat je de benodigde kennis hebt en je laat zien hoe je een perfecte thee zet. Een blinde proeftest volgt als technisch onderdeel van de wedstrijd. Met deze onderdelen kun jij je onderscheiden op smaak, kennis en toewijding.

Vier deelnemers kunnen zich kwalificeren voor de finale op 20 maart tijdens het Amsterdam Coffee Festival. Als finalist krijg je een kwartier de tijd om drie soorten thee te zetten, waarvan één als jouw signature-thee geldt: een zelfbedachte, verrassende thee-spijscombinatie die laat zien wat jij in huis hebt. Een jury van drie professionals zal tijdens de finale de thee beoordelen op smaak, maar ook letten op werkwijze en techniek.

INSCHRIJVEN KAN TOT 28 DECEMBER 2015. De inschrijving sluit 27 december om 23.59 uur.

Deelname aan het Dutch Tea Championship 2016 kan alleen indien de thee die je gaat gebruiken in je presentatie op tijd binnen is bij de jury. De jury zal de thee proeven voordat de wedstrijd begint. De thee die je gaat zetten tijdens de voorrondes dient vóór 30 december 2015 bij de jury binnen te zijn. Je kunt de thee sturen naar:

ITC Academy
T.a.v. DTC 2016
Gildenveld 8
3892 DG Zeewolde

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met Deirdre Deprettere, tel: 06 41 81 33 55 ofdtc@itcacademy.nl.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.