Persberichten, Thee

Essentials Tea komt met een uitgebreid assortiment voor de consument

1 mei , 2017   Gallery

Na een stabiele basis te hebben gelegd bij de top horeca, breidt Essentials Tea haar aanbod nu uit voor de consument. Essentials Tea is in 2016 opgericht door Bas Aarts en Ilona van Mosseveld. Het merk is ontstaan puur uit de liefde voor thee. Ze verbaasden zich steeds weer over de kwaliteit van losse thee waarvan men beweerde dat het top thee is. Voor Essentials Tea bestaat een hoogwaardige kwaliteitsthee namelijk uit hand-vervaardigde thee van uitmuntende smaak, gemaakt van hele losse bladeren.

Daarnaast was het belangrijk dat alles 100% biologisch is, zo duurzaam mogelijk en zonder onnodige toevoegingen als suikers en aroma’s zoals bij veel smaakjes theeën het geval is. Kortom: alleen de pure smaak!

Daarom zijn zij zich gaan verdiepen in de materie van thee. Wat is nu eigenlijk high quality en waar moet deze aan voldoen? Wanneer is thee biologisch en welke eisen zijn daaraan verbonden? Om daarvan een zo goed mogelijk beeld te krijgen, reisden ze naar China, Zuid Afrika, India en Indonesië om op onderzoek uit te gaan.

De conclusie van de reizen resulteerde in 7 basis theeën waarvan met zekerheid gezegd kan worden dat ze van de beste kwaliteit zijn, de lekkerste geur en smaak bevatten, de helderste kleuren hebben en de mooiste, hele bladeren bezitten.

Ook is er gedacht aan mensen die graag een extra smaak aan hun kopje thee toevoegen. De Essences die aangeboden worden zijn biologische, pure kruiden, specerijen, bloemen en fruit waarmee u geheel naar eigen smaak uw kopje thee kunt samenstellen. Zo weet u altijd precies wat er in zit. Geen onnodige aroma’s of suikers, alleen pure ingrediënten.

Direct na de lancering heeft Essentials Tea zich in eerste instantie gericht op horeca en (biologische) winkels. Nu de vraag vanuit de consument groeit, werd het tijd om deze groep ook de kans te geven uitgebreid kennis te maken met het assortiment. Eerder was op minimale basis al een en ander beschikbaar voor de consument. Dit deel is nu uitgebreid.

Op de website www.essentialstea.com vind u een uitgebreide webshop welke constant wordt uitgebreid met nieuwe producten. Met binnenkort een Engelstalige versie wil het bedrijf zien of het ook buiten de landsgrenzen net zo enthousiast wordt opgepakt. De eerste stappen richting België zijn inmiddels al met succes gemaakt.

U kunt Essentials Tea o.a. vinden op het Dutch Tea Festival op 28 mei in De Fabrique in Utrecht.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.