Lifestyle, Thee

Genieten met een heerlijk kopje thee

16 jan , 2020  

Of je nou pauze hebt op kantoor, tijdens het werk in je home office, of gewoon even iets lekkers wilt drinken – een kopje thee is je beste vriend. Met een mooie design waterkoker voor jouw perfecte kopje thee geef je de keuken ook nog eens een coole touch, en staat niets jou in de weg om heerlijke thee te bereiden. Thee te zetten zal nooit écht moeilijk worden, maar toch zijn er een aantal tips waardoor jouw kopje thee nog lekkerder zal smaken.

Verschillende soorten
Voor de beste smaak laat je thee nooit te kort, maar ook zeker niet te lang in het warme water trekken. Iedere theesoort is anders en heeft een andere bereiding nodig, dus gooi niet zomaar je theezakje in kokend water om vervolgens te wachten tot de kleur goed lijkt. Bij een goede bereiding komen de smaken van de thee veel beter tot zijn recht. Zwarte thee wordt bijvoorbeeld bereid op 100°C en kan ongeveer 2 tot 5 minuten in het water trekken. Groene thee daarentegen smaakt het beste als je het gekookte water eerst laat afkoelen tot ongeveer 80°C, voor je het water of de thee giet. Met een elektrische waterkoker is het soms mogelijk de temperatuur vooraf in te stellen, dat is ideaal als je vaak groene thee drinkt. Pas op bij groene thee: als je thee te lang laat trekken of het bereidt met kokend water, dan is er een zeer grote kans dat de thee bitter wordt. Hoe lang je de thee uiteindelijk precies laat trekken hangt helemaal af van jouw persoonlijke smaak. Blijf niet bij de welbekende groene en zwarte thee hangen, maar maak ook eens een heerlijke Marokkaanse thee, of een thee met verse munt of gember. Experimenteer met verschillende theesoorten, en ontdek wat jij zelf het lekkerst vindt.

Goede waterkoker
Om thee te kunnen zetten moet je natuurlijk wel water kunnen koken. Dit kun je ouderwets in een pannetje doen of met een fluitketel op het fornuis, maar water koken met een waterkoker is het snelst en ideaal. Met een goede elektrische waterkoker is jouw water zo op de juiste temperatuur om thee mee te zetten. Een trendy design waterkoker staat ook nog hartstikke mooi in werkelijk iedere keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie rode met retrolook, of een glazen waterkoker? Een mooie waterkoker is onmisbaar in de keuken van iedere theeliefhebber.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.