Vakantie & reizen

3x tips voor een onvergetelijke vakantie naar Friesland!

26 sep , 2023  

Blijf je lekker in eigen land en ben je van plan een vakantie naar Friesland te boeken? Lees dan gauw verder. Friesland is een prachtige bestemming voor een heerlijk rustige vakantie in de natuur. De provincie heeft veel te bieden en er zijn veel mooie bezienswaardigheden te zien. Van een zeilboot huren in Friesland tot een bezoekje aan het Fries museum. Er is van alles mogelijk in het mooie Friesland. Hieronder vind je een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie naar Friesland!

Het Fries Museum

Een van de plekken die zeker de moeite waard is om te bezoeken wanneer je in Friesland bent is het Fries Museum. In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Friesland en het huidige leven in Friesland. Je kunt hier kennis maken met de 11 steden van Friesland en de mooie natuur eromheen. Uiteraard kun je er ook genieten van vele tentoonstellingen, die ook vaak vernieuwend zijn. Het museum is ook erg geschikt voor kinderen. Dit is zeker een bezienswaardigheid om op je lijstje te zetten als je op vakantie naar Friesland gaat!

Varen in Friesland

In Friesland is er veel water te vinden. De provincie ligt natuurlijk aan zee en kent daarnaast een aantal mooie meren en rivieren. Dat betekent dat je in Friesland ook goed terecht kunt om te varen. Een sloep huren in Friesland is erg populair en zeker een leuk idee voor als je met een heel gezelschap bent. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de Elfstedenroute te varen met een sloep. Zo krijg je een goed beeld van de mensen die deze tocht vroeger schaatsten. Uiteraard kun je ook een snellere boot huren en gaan varen over een van de vele meren in de provincie. In Friesland kan het allemaal!

Afsluitdijk Wadden Center

De Afsluitdijk Wadden Center is ook een goede optie voor als je op zoek bent naar een mooie bezienswaardigheid in Friesland. In dit centrum kun je alles te weten komen over het ‘Dutch Delta Design’, de Waddenzee, de Afsluitdijk, de vismigratierivier en nog veel meer. Erg interessant voor als je wilt leren met welke technologieën Nederland zijn inwoners beschermt tegen het water. Ook is het centrum erg toegankelijk voor kinderen en zijn er verschillende soorten tours te volgen. Ook weer een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie naar Friesland!

Met al deze inspiratie voor een vakantie naar Friesland kun jij alvast je vakantie gaan plannen!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.