Vakantie & reizen

5 ultieme routes voor een roadtrip in Europa

1 jun , 2021  

De koffers inpakken, een touringcar huren en de deur achter je dichttrekken: de ideale basis voor een heel ontspannen vakantie! Ver hoef je hierbij niet van huis te gaan. Europa heeft je tal van fraaie plekken te bieden. Maak een roadtrip in landen als Spanje, Zweden of bijvoorbeeld Hongarije om deze plekken te ontdekken. Ook in Nederland vind je ontzettend veel moois om je een lange tijd te kunnen vermaken. Ideaal hierbij, een touringcar in Amsterdam huren! Vanuit Amsterdam kun je een fraaie rondrit door het land maken. 

In dit artikel vind je 5 ultieme routes door Europese landen. Het biedt je inspiratie, wanneer je zelf ook een roadtrip door Europa wilt maken. 

#1: roadtrip door Tsjechië 
Tsjechië zal niet het eerst land zijn waaraan je denkt bij het boeken van een vakantie. Toch heeft het land je ontzettend veel te bieden! Breng een bezoek aan Praag, waar je een bijzonder fraai oud centrum vindt. Het is hier fijn vertoeven. Naast Praag heeft Tsjechië veel natuur en cultuur te bieden tijdens een rondrit door het land. 

#2: combineer Tsjechië met Slovenië 
Afhankelijk van de beoogde duur van de roadtrip in Europa, kun je een bezoek aan Tsjechê combineren met een rondrit door Slovenië. Ook Slovenië heeft je ontzettend veel mooie plekken te bieden. Met name de natuur in dit Oost-Europese land is adembenemend. Parkeer je touringcar naast het meer van Bled en geniet van de romantiek die dit meer jou en je partner te bieden heeft. 

#3: rondrijden in Kroatië 
Wanneer je toch in het oosten van Europa bent, kan ook een bezoekje aan Kroatië het overwegen waard zijn. Kroatië heeft je net als Tsjechië en Slovenië ontzettend veel mooie natuur te bieden. Daarbij vind je in Kroatië een lange kustlijn met mooie zandstranden. Ideaal wanneer je gedurende de roadtrip voldoende mogelijkheden wilt hebben om tot rust te komen. 

#4: een roadtrip door Scandinavië 
Op het moment dat je de verschillende Oost-Europese landen hebt aangedaan, kun je een roadtrip door Scandinavië plannen. Het nadeel aan de Scandinavische landen is het feit, dat je hier niet verzekerd bent van mooi weer in de zomer. Het kan er soms best koud en regenachtig zijn. 

#5: naar de zon in Italië 
Wil je wel een garantie op mooi weer hebben? Kies in dat geval voor een roadtrip door Italië. Met name het noordelijk en westelijk deel van Italië is prachtig, met als hoogtepunt plaatsen als Turijn, Milaan en Pisa. 

, , , , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.