Vakantie & reizen

Dé vakantiebestemming om te overwinteren!

15 sep , 2023  

Ben je eindelijk weer lekker opgeladen qua vitamine D, staan de grijze en natte dagen maanden alweer voor de deur. Het weer wordt met de dag guurder en ook de hoeveelheid zon neemt niet bepaald toe. Voor velen het moment om naar binnen te trekken en lekker te gaan cocoonen. Iets wat in het begin wel fijn is, maar al snel slaat de verveling toe. Het is dan heerlijk om nieuwe plannen te maken en uitjes te plannen. Om er zeker van te zijn dat jij de winter doorkomt, is het een heel goed plan om juist in de winter de zon op te zoeken. Steeds meer mensen verruilen de traditionele zomervakantie dan ook voor een wintervakantie. Waarom ook jij dit moet doen en wat dan de beste bestemmingen zijn? Lees snel verder.  

Waar gaat de reis heen?

In de winter juist de zon op zoeken is niet alleen een heerlijk vooruitzicht, het is ook daadwerkelijk gezond. De zon is immers een grote bron van Vitamine D, iets wat we allemaal zeker nodig hebben. Wanneer je in de winter niet genoeg met je bol in de zon zit, is het ook aan te raden dit uit een potje tot je te nemen. Maar gezonder is natuurlijk dit gewoon op te doen door middel van de zon. Alle reden om dus een fijne zonvakantie in de winter te boeken. Welke kant van de wereld je dan op moet? In ieder geval een stukje naar het zuiden, daar schijnt de zon altijd een stukje meer dan bij ons in het noorden. Aanraders zijn bijvoorbeeld Thailand en Indonesië. Landen met een super fijn klimaat maar die ook nog eens heel veilig zijn. Daarnaast is het prijspeil zeer aantrekkelijk. De reis kost wellicht het nodige, maar eenmaal op de plek van bestemming hoef je niets te laten voor een voordelige en fijne vakantie. 

Goede voorbereiding

Een vakantie in de winter vraagt wel om andere voorbereiding dan in de zomer. Wanneer je met de auto naar Frankrijk reist, zijn vaccinaties niet nodig. Maar wanneer je naar een ander continent gaat, is dit wel anders. Vaccinaties voor Thailand zijn zeker aan te raden, net als vaccinaties voor Bali.  Iets wat mensen snel vergeten, maar zeker níet het vergeten waard is. Met de juiste vaccinaties op pad gaan kan een hoop ellende in de toekomst voorkomen.  

Kortom, koers naar Azië deze winter en je kunt meteen de winterdip skippen. Jij krijgt op een natuurlijke wijze volop Vitamine D binnen en komt ook nog eens heerlijk gebruind terug. Dus waar wacht je nog op?

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.