Vakantie & reizen

Vakantie in Noord-Brabant

28 jan , 2021  

De kust en de Veluwe zijn de meest drukke vakantieplekken in Nederland. Nederland heeft natuurlijk meer te bieden. Denk maar eens aan de provincie Noord-Brabant, de grootste en meest groene provincie. Het is bourgondisch, gastvrij en gezellig.

Efteling en Beekse Bergen
Voor kinderen zijn de Beekse bergen en de Efteling natuurlijk favoriet. De Efteling is een veel bezocht familie en pretpark, en de Beekse Bergen biedt naast een strand uitgebreide safari excursies. Natuurgebieden zijn er ook genoeg zoals de Biesbosch, De Peel, De Loonse en Drunense Duinen, Groote Peel en de Campina. Een vakantiehuis huren in Noord-Brabant kan bij grote aanbieders zoals Roompot, Center Parcs en Bellvilla. In totaal zijn er zo’n 12 vakantieparken in deze provincie, maar er zijn natuurlijk ook particuliere vakantiehuizen en B&B accommodaties.

Vakantie vooral voor kinderpret
De meeste parken bieden voldoende speel- en zwemplezier. Spannend is altijd het Safari Resort Beekse Bergen en vakantiepark Beekse Bergen. Welk kind wil niet graag naar de Efteling met het oude sprookjesbos en de vele attracties. Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land bieden zelfstandige vakantiehuizen met onbeperkte toegang tot de Efteling zelf. Iets verder in Kaatsheuvel ligt het Landal Parc Kaatsheuvel. Het ligt aan de voet van de Loonse en Drunense duinen, een uitgestrekt Nationaal park.

Stedentrip in Brabant
Noord-Brabant heeft enkele grote steden zoals Breda, Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch met eigen bezienswaardigheden of gewoon fijn winkelen. Design, markante gebouwen, de grootste kermis van Europa en toonaangevende musea volgen elkaar op. Maak je een rondreis met de auto? Bezoek dan mooie dorpen zoals Oisterwijk, Heusden, Grave, Ravenstein en Drimmelen. Sommige dorpen liggen aan uitgestrekte natuurgebieden wat uitnodigt voor een stevige wandeling of fietstocht.

Of we een andere zomer krijgen dan 2020 zal afhangen van de vaccinaties. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe hoger de groepsimmuniteit. Reizen naar het buitenland is in ieder geval nog erg onzeker. Vakantie in eigen land is dan het enige wat rest.

Afbeelding van Piet van de Wiel via Pixabay

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.