Wonen & inrichting

De do’s en don’ts bij het uitkiezen van gordijnen

20 apr , 2023  

Een ruimte van de woning is pas compleet als er gordijnen hangen. Raambekleding zorgt er namelijk voor dat de ruimte knus aanvoelt, dat de akoestiek wordt verbeterd en dat je de lichtinval kan bepalen. Gordijnen zijn dus wel zeker een must bij het inrichten van jouw woning. Maar, waar moet je allemaal rekening mee houden bij het uitkiezen van gordijnen? Hieronder staan do’s en don’ts bij het uitkiezen van raambekleding.

Do: Genoeg lichtinval in de woonkamer

Ben je op zoek naar een paar gordijnen voor in de woonkamer, voor bijvoorbeeld raambekleding schuifpui? Dan is het een goed punt om rekening te houden met de lichtinval. In je woonkamer is het niet alleen mooi om wat daglicht binnen te krijgen, het is ook nog eens heel gezond voor je. Zo word je bijvoorbeeld energieker van daglicht. Het is dus erg belangrijk om niet voor verduisterende gordijnen in de woonkamer te kiezen. Wanneer je wel graag van jouw privacy wil genieten en wil voorkomen dat niet iedereen naar binnen kan gluren, zijn gordijnen waarbij je zelf de lichtinval kan bepalen een optie. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën of plisségordijnen.

Don’t: Denken dat het aanbod beperkt is voor kunststof kozijnen

Veel mensen denken dat het aanbod van raambekleding erg beperkt is als je kunststof kozijnen hebt, aangezien je eigenlijk niet mag boren in de kozijnen. Gelukkig mag je die gedachte laten gaan. Je mag dan inderdaad niet boren in de kozijnen, gelukkig bestaan er wel talloze opties voor raambekleding die je zonder boren kunt bevestigen. Neem eens een kijkje op https://raamdecokunststofkozijnen.nl/ en ontdek zelf voor welke gordijnen jij kunt kiezen als je kunststof kozijnen hebt.

Do: Werken met kleur

De raambekleding in de ruimte mag best wel opvallen. Zo moet je niet bang zijn om met kleuren te werken, ook al is het heel subtiel. Kies bijvoorbeeld voor een subtiele donkergroene kleur in een industrieel interieur, zoals plisségordijnen. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld overgordijnen in een heel donkerblauwe kleur in een hotel chique inrichting. Zolang het maar past bij jouw interieurstijl zullen de gordijnen zeker goed tot hun recht komen.

Don’t: Een schatting maken wat betreft de afmetingen

Een absolute don’t is om een schatting te maken als je de kozijnen gaat inmeten waar de raamdecoratie voor moet komen te hangen. Het opmeten van de kozijnen moet namelijk heel precies gebeuren. Je wil natuurlijk niet dat de gordijnen te kort of te smal worden aangeleverd. Gelukkig hoef je in de meeste gevallen niet zelf de kozijnen op te meten, maar komt er gewoon een specialist bij jou langs in huis om dit klusje te klaren.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.