Wonen & inrichting

Dé woontrends van 2022

11 nov , 2021  

Afgelopen jaren is gebleken dat een huis een erg belangrijk onderdeel is geworden van ons leven. Voorheen gebruikten we, door de drukte in onze levens, ons huis alleen om te slapen en eten. Dit veranderde ineens toen we noodgedwongen thuis moesten blijven. Hierdoor is de functie van een huis veranderd. 2022 is het jaar dat we een nieuwe start maken, ons huis opfrissen met nieuwe creatieve ideeën, maar toch vormgeven in de nieuwe (positieve) functies die belangrijk zijn geworden.

Wil je hier meer over weten? Neem dan alvast een voorproefje van de woontrends van 2022!

The Golden Nature

De natuur speelt een grote rol in de kleurkeuze van 2022. Natuur wordt gezien als een vorm van rust, basis, welzijn en veiligheid. Iets wat we na deze tijd allemaal kunnen gebruiken. In 2022 kun je dan ook zeker niet om de naturel- en natuurtinten heen. Op zoek naar een ontspannen kleur die ook nog eens de ruimte opfleurt? Kies dan voor de grijsgroene ‘Olive Sprig’ of lichtblauwe ‘Bright Skies’. Toch liever een wat warmere sfeer creëren, maar wel de rust behouden? Dan is de kleur ‘Ginger Gold’ wel wat voor jou.

Hout en rond

Niet alleen de kleuren zijn gebaseerd op de natuur, ook in het interieur zien we de natuur terug. Het gebruik van organische vormen en natuurlijke materialen spelen een grote rol. Zo min mogelijk hoeken en zoveel mogelijk ronde vormen. Denk bijvoorbeeld aan ronde tafels: het maakt niet uit waar je zit, iedereen doet er toe. Of een lekkere comfortabele stoel, die groot genoeg is om met z’n tweeën op te zitten. Tip: let er wel op dat je met deze stoel geen krassen op de vloer maakt en kiest voor stoelpoot beschermers, zoals bijvoorbeeld rubber doppen.

De natuurlijke materialen waarvan dit interieur is gemaakt, zoals hout, marmer en graniet, laten het ‘open’ gevoel dat je buiten hebt naar binnen komen. Het valt dus niet te ontkennen: de natuur brengt elkaar samen, en dat komt goed tot zijn recht in de vormen en interieurtrends van 2022.

Natuurlijk licht

Wat natuurlijk niet kan ontbreken in de woontrends van 2022, is verlichting. Je raadt het al: ook in de verlichting speelt het thema ‘natuur’ een rol. Kies voor bamboelampen of rotan lampen, deze zijn inmiddels niet meer weg te slaan uit onze woonkamers én passen daarnaast ook goed bij de houten meubels. Maar hier blijft het niet bij. Lampen van glas maken ook haar intrede, denk hierbij aan allerlei verschillende soorten glas zoals: melkglas, gekleurd glas en matglas. Daarnaast zijn de bollampen weer terug van weggeweest! Bollampen zijn er niet in slechts één vorm of maat, maar variëren van klein tot groot en van hangend tot staand. Bol, glas of hout: het maakt niet uit wat je kiest, allemaal geven ze een rustige en natuurlijke sfeer af.

De natuur geeft rust, verbinding en veiligheid weer. Iets waar we allemaal naar snakken. Dus pak je kans: met de woontrends van 2022 haal je deze natuurlijke sfeer ongetwijfeld terug in je huis!

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.