Wonen & inrichting

Ga komend weekend aan de slag in huis

6 feb , 2023  

Blijf eens een weekend thuis, om achterstallig onderhoud uit te voeren aan je woning. Het voorjaar is het moment waarop men voorzichtig begint aan het onderhouden van de tuin; maai het gras, verwijder het onkruid uit de borders, enzovoorts. Zo kun je de komende zomer optimaal van je tuin genieten. In huis kun je beschadigd verfwerk op de muren herstellen, een meubel opnieuw lakken of bijvoorbeeld een defect elektrisch apparaat repareren. Het repareren van kapotte apparaten wordt makkelijker, wanneer je de benodigde onderdelen vooraf online bestelt. Denk bijvoorbeeld aan kraanonderdelen voor verschillende modellen kranen. Het is zonde de kraan als geheel te vervangen, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een gescheurd rubberen ringetje. Niet alleen onnodig duur, ook nog eens slecht voor het milieu! 

Herstellen van een kapotte kraan heel eenvoudig 
Daar komt bij dat je geen loodgieter hoeft te zijn om een kapotte kraan zelf te kunnen herstellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de categorie Damixa onderdelen; Damixa is een populaire leverancier van kranen. Binnen deze categorie vind je een handig overzicht met de verschillende modellen kranen waarvoor losse onderdelen worden aangeboden. Selecteer de kraan die jij in huis gebruikt, om vervolgens naar het juiste onderdeel te zoeken. In de handleiding van de kraan vind je meer informatie over de wijze waarop je dit onderdeel vervolgens vervangt. Ook zou je online naar een korte instructievideo kunnen zoeken. 

Deze losse onderdelen worden niet alleen voor kranen aangeboden; je vindt ze online ook voor diverse andere apparaten. Ga ook voor een duurzamere wereld, door een defect product niet direct weg te gooien. Het geld wat je bespaart door zelf een reparatie uit te voeren kun je voor je volgende uitje buiten de deur gebruiken. 

Houten meubels vaak eenvoudig te repareren 
Zo makkelijk als het vervangen van onderdelen in een kraan is, zo eenvoudig kan ook het herstellen van houten meubels zijn. Denk bijvoorbeeld aan meubels met een klein krasje of een buts. Vul de beschadiging met een kwalitatief goede houtvuller, schuur het meubel vervolgens met de schuurmachine en zet deze tot slot opnieuw in de lak. Het meubelstuk zal weer als nieuw lijken! Je hebt er nog jaren plezier van en bent voor hooguit een paar tientjes klaar. Niet alleen een voordelige en duurzame handeling; het is ook nog eens hartstikke leuk om zelf te klussen. Geniet van het voldane gevoel nadien! Met het herstellen van welk meubelstuk begin jij? 

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.