Wonen & inrichting

Hoe houd je de boel in de gaten als je weg bent?

16 nov , 2021  

Ga je even de deur uit of een tijdje op vakantie? Dan kun je jouw woning goed in de gaten houden met een spy cam. Steeds meer mensen hebben een spy cam in huis. Dit is ook wel een onopvallende camera waarmee je mensen kunt opnemen zonder dat ze hier weet van hebben. Er zijn diverse plekken waar de spy cam toegestaan is, maar ook plekken waar een verbod geldt. Wij vertellen je in dit artikel hoe de spy cam jouw woning en/of eigendommen in de gaten kan houden als je weg bent en op welke plekken spy cams niet toegestaan zijn. Lees snel verder voor meer informatie over beveiliging via spy cams.

Spy cam als bewakingssysteem

Spy cams van onder meer spy shop worden steeds vaker gebruikt omdat ze vrij klein en compact zijn. Dit maakt ze vrij makkelijk te gebruiken. Ze zijn perfect om te gebruiken als bewakingscamera, hetzij een grote opvallende camera dieven eerder af zal schrikken. Je kunt een spy cam bijvoorbeeld ophangen bij de voordeur. Zo zie je altijd wie er voor je deur staat. Dit wordt tevens veel bij ouderen gedaan, waarbij het ook voor naasten mogelijk is om mee te kijken wie er langs is geweest. Spy cams worden ook veel gebruikt op bedrijfsterreinen. Dieven die onderdelen proberen te stelen zullen de camera’s niet zien, maar het helpt wel als er camerabeelden bekeken kunnen worden om verdere onderzoeken te verrichten. Hierdoor worden dieven sneller in de kraag gevat, omdat inbrekers niet door hebben dat ze goed in beeld zijn. Je kunt je spy cam ook overal mee naartoe nemen. Zelfs als je je eigendommen op vakantie wilt beschermen, kun je je spy cam gewoon meenemen. Er is niemand die dit door zal hebben en ook hiervoor geldt dat eventuele inbrekers beter in beeld zullen komen. Combineer je je spy cam met een alarmsysteem, dan heb je dubbel zoveel kans om de inbrekers in de kraag te vatten.

Waar zijn spy cams toegestaan?

Je mag spy cams in en rondom jouw terrein gebruiken. Echter geldt er een verbod op sommige locaties. Dit geldt tevens voor normale camera’s. Denk bijvoorbeeld aan kleedkamers bij zwembaden, sauna’s, enzovoort. Dit vanwege het anders overschrijden van de privacywet. Ook is het niet toegestaan om te filmen op het terrein van een ander. Zet je een spy cam in voor het beveiligen van je woning of terrein, dan dien je deze dus ook enkel hiervoor in te zetten.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.