Wonen & inrichting

Hoe kies je de perfecte mat voor binnenkomst?

8 nov , 2023  

Een schoon en netjes opgemaakt huis is iets dat zorgt voor rust en comfort. Om dit voor elkaar te krijgen en te houden is het noodzakelijk om een aantal keer per week je woning te voorzien van een schoonmaakbeurt. In de meeste gevallen is dit niet iets waar je erg veel zin in hebt, maar doe je het puur om je woning op orde te houden. Om deze klus te verlichten kun je wel een aantal maatregelen nemen die ervoor zorgen dat je woning minder vies zal worden waardoor je minder intensief hoeft schoon te maken. Eén van die maatregelen is het gebruiken van een deurmat bij binnenkomst. Hoewel je het namelijk niet direct zult verwachten, komt er bij binnenkomst enorm veel vuil mee naar binnen. Denk bijvoorbeeld aan een regenachtige dag waardoor er een hoop modder en viezigheid rondzwerft buiten.

Voorkom modder en viezigheid in huis

Een deurmat kan er dus voor zorgen dat er een groot gedeelte vuil wordt gefilterd bij binnenkomst. Hierdoor zul je niet je hele woning doorlopen met een lekkere plak modder, maar blijft dit op de deurmat. Zo heb je diverse deurmatten waarvoor je kunt kiezen. Een droogloopmat is erg populair omdat deze is ontworpen om vocht uit schoenen te verwijderen voordat je het huis verder betreedt. Een droogloopmat is erg veelzijdig en zijn perfect voor deuren die een ingang hebben naar binnenruimtes. Hierbij kun je denken aan je voordeur, achterdeur, en eventueel je garage. Een doorloopmat is erg eenvoudig schoon te maken en zul je over het algemeen één of twee keer per week moeten schoonmaken. Dit doe je gemakkelijk met een stofzuiger, veger of afhankelijk van het materiaal de wasmachine.

Deurmat of droogloopmat?

Naast het feit dat een droogloopmat erg veelzijdig is en je woning daadwerkelijk schoon kan houden, kiezen ook veel mensen voor enkel een deurmat. Maar wat is dan eigenlijk het verschil tussen deze twee? Hoewel een traditionele deurmat ook vuil en stof op kan vangen, is deze meer gemaakt als decoratief doeleinde waardoor je de bezoekers echt een warm welkom kan geven. Deurmatten zijn dus in de meeste gevallen niet zo effectief als een doorloopmat op het gebied van vuil voorkomen. Het voordeel van een deurmat is echter wel dat je dit echt naar de stijl van je woning kunt maken waardoor het als kers op de taart van je woning kan worden gezien.

Zowel een deurmat als droogloopmat kun je op maat laten maken zodat deze perfect past in jouw situatie. Neem ter inspiratie dus vooral een kijkje op het internet, in een winkel of eventueel bij familie of vrienden.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.