Wonen & inrichting

Je huis uitbouwen met een dakkapel? Zo doe je het!

23 sep , 2022  

Als je op zoek bent naar wat extra ruimte in je huis, dan kunnen dakkapellen een geweldige optie zijn. Niet alleen kun je er namelijk meer ruimte mee creëren, maar ze kunnen ook het algehele uiterlijk van je huis verbeteren. En met een goede voorbereiding en een beetje kennis zijn ze ook niet zo moeilijk om aan je huis toe te voegen. Hieronder lees je wat je allemaal moet doen om je huis uit te breiden met een dakkapel.

Verdiep je goed

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om je goed te verdiepen in het plaatsen van een dakkapel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Doe bijvoorbeeld onderzoek naar de dakkapel prijzen, de grootte van de dakkapel en naar de verschillende soorten en materialen. Ook is het belangrijk om uit te zoeken of er een vergunning nodig is voor de dakkapel die jij graag zou willen. Door je goed te verdiepen, kun je precies achterhalen wat het beste bij jouw situatie past en welke dakkapel er geschikt is voor jouw huis.

Het type dakkapel

Er zijn een aantal eisen waar je rekening mee moet houden en die het type dakkapel bepalen. Denk hierbij aan de hellingshoek. Want hoe steiler de helling van je dak is, hoe minder materiaal er nodig is voor de dakkapel. En heb je een plat dak? Dan kun je een speciale dakkapel kiezen die juist daarvoor geschikt is.

De grootte en de plek

De plek waar de dakkapel moet komen is natuurlijk ook een groot aspect, want je kan niet zomaar iedere dakkapel op iedere plek plaatsen. Het is voor het uiterlijk vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de dakkapel de rest van het huis niet overheerst.

Het kiezen van het materiaal

Uiteraard moet je voor jouw dakkapel de materialen kiezen die de bestaande stijl van je huis aanvullen. Wil je een dakkapel van hout om de landelijke uitstraling van het huis te behouden of heb je een moderne woning en past een kunststof dakkapel daar beter bij? Welk materiaal je kiest, hangt natuurlijk ook nog af van je budget. Een goedkope dakkapel is namelijk vaak van kunststof gemaakt. Maar gelukkig zijn er ontzettend veel opties en mogelijkheden. En is er dus voor ieder budget een geschikte keuze te vinden.

Het plaatsen

Als je eenmaal de perfecte plek hebt gevonden is het tijd om te beginnen met het plaatsen. Eerst wordt het skelet van de dakkapel gemaakt met daarin de muren, het plafond en eventueel de vloer, afhankelijk van de grootte van de dakkapel. Vervolgens moet de bekleding en de dakbedekking worden aangebracht. Tenslotte kun je de afwerking doen, zoals de ramen en eventuele sierlijsten. Veel succes!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.