Wonen & inrichting

Jouw tuin verlichten; zo doe je dat

22 sep , 2022  

De dagen worden langzaamaan weer wat korter en het wordt weer eerder donker. Dat betekent dat we extra verlichting nodig hebben, voornamelijk in de tuin. Haal dus snel die tuinverlichting uit de kast en zorg ervoor dat alles in jouw tuin goed zichtbaar is. Dit is niet alleen ontzettend gezellig als je thuiskomt of vanaf de woonkamer de tuin inkijkt, maar ook voor de veiligheid is het een goed idee. Inbrekers slaan goed verlichte tuinen liever over, omdat ze letterlijk niet in de spotlights willen staan. Hoe kun je je tuin het beste verlichten? We geven je graag wat ideeën!

Verlichting in de vlaggenmast

Als jij een vlaggenmast in de tuin hebt staan kun je direct aan de slag met mooie tuinverlichting. Zo kun je een vlaggenmast kerstboom aanschaffen, die jouw vlaggenmast omtovert in – je verwacht het niet – een kerstboom! Zo is jouw vlaggenmast van top tot teen gehuld in allemaal fantastische lampjes en is jouw tuin direct volledig verlicht. Het is echt nog niet te vroeg om deze verlichting al in het najaar op te hangen. Het is juist heel erg gezellig! Je kunt deze ontzettend makkelijk installeren en de Fairybell verlichting is te vinden in meerdere maten tot wel acht meter hoog. Zo past er eigenlijk altijd wel een variant over jouw vlaggenmast.

Spots omhoog

Het is verstandig om een deel van je tuin te verlichten met spots. Je kunt dit op meerdere manieren doen, bijvoorbeeld door spots naast je looppad te plaatsen of willekeurig door de tuin heen. Ook kun je spots omhoog laten schijnen op bijvoorbeeld grote bomen, mooie decoratiestukken in de tuin of letterlijk naast je huis. Zo verlicht je je woning ook direct. Kies bijvoorbeeld voor smart spots, welke je via je telefoon aan kunt zetten als je niet thuis bent. Of kijk naar spots die geactiveerd worden na beweging, zodat je nooit in het donker je sleutels hoeft te zoeken.

Een romantisch lichtsnoer

Tot slot willen we het graag nog over onze favoriete variant hebben, namelijk het romantische lichtsnoer. Deze kun je langs de schutting hangen, maar ook aan de overkapping of kriskras door de tuin heen tussen bomen en struiken. Een lichtsnoer geeft een ontzettend fijne, warme en gezellige sfeer aan de tuin, wat ideaal is als je in de herfst- en wintermaanden nog graag buiten zit. Een gezellig vuurtje erbij en je kunt urenlang op je loungestoel in de tuin genieten, met of zonder gezelschap.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.