Wonen & inrichting

Welke combi van woonverzekeringen heb jij nodig?

19 dec , 2023  

Als je een eigen huis hebt gekocht, is het van groot belang dat je deze ook van een goede woonverzekering voorziet. Helaas is het niet voor iedereen duidelijk welke verzekeringen er allemaal zijn. Daardoor kan het gebeuren dat je een polis afsluit die geen optimale dekking biedt, of dat je verzekeringen vergeet waardoor je alsnog grote risico’s loopt. Helaas ontdekken mensen dit vaak pas op het moment dat zij hun verzekering willen gebruiken. Voorkom dergelijke vervelende scenario’s dus en check even of jij de woonverzekering hebt afgesloten die bij jouw situatie past.

Wat is een woonverzekering?

Wanneer we het hebben over een woonverzekering, dan hebben we het eigenlijk ook twee polissen: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. De opstalverzekering is de polis waarmee je de ‘structuur van je huis’ verzekert. Dit komt er in de praktijk op neer dat alles wat tot je huis behoort, gedekt wordt. Let op, het gaat hier nadrukkelijk niet over je inboedel. Je dak, je deuren en ramen etc. behoren tot de structuur van je woning, je spullen vallen onder een aparte verzekering. Dat maakt ook gelijk duidelijk waarom een woonverzekering uit twee polissen bestaat. Zorg er daarom altijd voor dat je je bewust bent van de dekking van zowel je woning alsook van je spullen als je een woonverzekering Univé afsluit bijvoorbeeld. Hoe meer polissen je afsluit, hoe meer risico’s je uit je leven bant.

De inboedelverzekering

We gaven al aan dat de inboedelverzekering je beschermt tegen schadeposten die je kunt oplopen. Wat veel mensen niet weten, is dat de inboedelverzekering ook gebruikt kan worden in gevallen waarin je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Dit is een vorm van criminaliteit die veel slachtoffers eist en waarbij de kosten aanzienlijk kunnen oplopen. Zorg er daarom niet alleen voor dat je je computer en alle overige devices goed beschermd, maar dat je ook een goede inboedelverzekering afsluit. Mocht je, ondanks al je voorzorgsmaatregelen, het slachtoffer worden van digitale bandieten, dan kun je contact opnemen met je verzekering om de schade te laten uitkeren. Dit kan je heel veel geld besparen, om nog maar van alle stress te zwijgen. Door iedere maand een klein bedrag te betalen aan je verzekeringsmaatschappij, kun je heel eenvoudig heel veel risico’s afwenden. Dit voorkomt dat tegenspoed ervoor zorgt dat jij je financiële reserves moet aanboren of jij jezelf in de schulden moet steken om je opgelopen schade te repareren.

Een polis sluit je eenvoudig online af

Als jij nog geen goede woonverzekering hebt, of gemerkt hebt dat je niet goed genoeg verzekerd bent, is het tijd om dit even aan te passen. Dat kun je in een paar minuten regelen op de site van jouw verzekeringsmaatschappij. Hier kun je de voorwaarden lezen van iedere polis. Wij raden je aan om dit even goed door te nemen om zo tot de beste dekking te komen. Eventueel kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Heb je jouw polis samengesteld? Dan is deze met een paar klikken op je muis een feit.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.