Wonen & inrichting

Welke tuinset sluit het beste aan op jouw wensen?

25 mei , 2023  

Of je nou een grote tuin hebt of een klein balkonnetje – het uitzoeken van een nieuwe tuinset kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn zo veel soorten sets verkrijgbaar dat je het overzicht kwijtraakt. Onze gouden tip is om je hoofdzakelijk te richten op de functie van de nieuwe tuinset. Waar wil je de meubelen voor gaan gebruiken? Wil je uitgebreid kunnen dineren in de tuin of hecht je meer waarde aan comfortabel loungen? In dit artikel worden 6 soorten tuinsets besproken. Allemaal met een andere functie en uitstraling. Welke tuinset sluit het beste aan op jouw wensen?

1. Comfortabele loungeset

Een loungeset is te herkennen aan de lage meubelen. In de meeste gevallen bevat de set een salontafel en comfortabele bank waar je onderuitgezakt op kunt relaxen. Momenteel is de hoek loungeset erg in trek. Het voordeel van een ruime hoekbank is dat het veel zitplaatsen heeft, maar dat je er ook op kunt liggen met de benen omhoog.

2. Praktische diningset

Als je graag in de tuin dineert of regelmatig bordspellen speelt, is een hoge eettafel handiger dan de lage salontafel van een loungeset. In dat geval kies je dus voor een praktische diningset. Deze set bestaat uit een grote tuintafel en stoelen waar je goed op kunt zitten.

3. Multifunctionele lounge- diningset

Wil je comfortabel kunnen loungen én urenlang tafelen? Kijk dan eens naar een lounge dining set. Dit is een perfecte mix van een loungeset en diningset. De loungebank is een stuk hoger, waardoor je gewoon aan een grote tafel kunt eten. Er zijn ook lounge- diningsets met relaxstoelen waarvan je de rugleuning kunt verstellen. Zo kun je na het dineren ontspannen achteroverleunen en uitbuiken.

4. Compacte bistroset

Heb je een klein balkon of zoek je nog een tweede tuinsetje voor achter in de tuin? Dan is een compacte bistroset (ook wel balkonset) een goede optie. Dit is een set van twee stoelen en een kleine bijzettafel. Perfect voor een kopje koffie of een cocktail in de zon.

5. Gezellige picknicktafel

Als je houdt van een nonchalante sfeer en landelijke stijl, is een picknicktafel een leuke toevoeging aan de tuin. Je hoeft niet te schuiven met losse stoelen en tafels. Het is één multifunctioneel tuinmeubel. Wanneer je kiest voor goede kwaliteit, is een picknicktafel vrijwel onverwoestbaar. Ideaal als je kleine kinderen hebt.

6. Hoge barset

Tot slot kun je kijken naar een barset. Dit is een hoge bartafel met bijpassen hoge barstoelen of krukken. Je kunt er zowel aan dineren als gezellig borrelen. Door het compacte design nemen barsets bovendien weinig ruimte in beslag.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.